Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar, a fost demisă. „Nu au fost luate măsurile necesare pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus”

Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar, a fost demisă. „Nu au fost luate măsurile necesare pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus”

Ministerul Sănătății a decis să-i suspende contractul Adrianei Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Hotărârea a fost luată la propunerea Corpului de Control, care a constatat mai multe deficiențe la nivelul conducerii unității medicale. De asemenea, verificările efectuate au mai arătat că în spital nu au fost luate suficiente măsuri pentru prevenirea infectării cu noul coornavirus.
Dr. Adriana Nica va fi înlocuită cu prof.dr. Cătălin Cârstoiu.

Recent, la Spitalul Universitar au fost confirmate două cazuri de coronavirus. Este vorba despre doi pacienți care făceau dializă. Acum, acolo se desfășoară o anchetă epidemiologică, pentru a se stabili de unde anume au luat coronavirus cei doi și care sunt persoanele, pacienți, apropiați sau cadre medicale, cu care aceștia au intrat în contact și cărora se poate să le fi dat virusul.

Comunicatul integral al Ministerului Sănătății:

„Conducerea Ministerului Sănătății a decis suspendarea contractului de management al managerului Spitalului Universitar de Urgență București, dr. Adriana Nica, în baza art.19 din Decretul Președintelui României nr. 195/2020.

Decizia vine în urma propunerii Corpului de Control al MS care arată într – o Notă că la nivelul unității sanitare s-au constatat mai multe deficiențe de management, dar și că, în aceste zile nu au fost luate măsurile necesare și suficiente pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus ( COVID 19) atât în rândul pacienților, cât și a personalului medical.

De asemenea, în Nota întocmită de Corpul de Control se arătă că, în cursul anchetei epidemiologice efectuate în data de 21 martie 2020 în cadrul spitalului au fost luate măsuri procedurale abia după confirmarea infectării pacienților cu noul coronavirus.

Dr. Adriana Nica va fi înlocuită la conducerea spitalului de prof.dr. Cătălin Cârstoiu.”

Urmăriți B1TV.ro și pe