Organizație britanică: DNA și serviciile secrete subminează independența justiției din România. Politicienii au capacitatea de a dirija anchetele (VIDEO)

Organizație britanică: DNA și serviciile secrete subminează independența justiției din România. Politicienii au capacitatea de a dirija anchetele (VIDEO)
Foto:Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania

Raport devastator pentru România! DNA şi serviciile secrete subminează independenţa Justiției. Concluziile sunt făcute publice de o organizaţie din Marea Britanie, care a făcut un raport pe tema luptei anticorupţie din România. Britanicii consideră că DNA folosește practici similare celor din perioada comunistă.

MARI REDUCERI LA PARFUMURI – PROFITĂ ACUM

”Politicienii sunt capabili să își exercite influența asupra DNA prin controlul pe care îl au asupra numirilor în funcţii cheie şi prin dirijarea anchetelor în care sunt implicate persoane foarte importante. Există îngrijorări crescânde referitoare la implicarea serviciilor secrete care, alături de DNA, ar submina independenţa justiției, toate aceste aspecte având ca efect slăbirea statului de drept”, se arată în raportul The Henry Jackson Society, citat de B1 TV.

Organizație britanică: DNA și serviciile secrete subminează independența justiției din România. Politicienii au capacitatea de a dirija anchetele

#DIRECT_ONE_pr51m2#

Potrivit unui comunicat de presă al organizației britanice, este subminată independenţa justiţiei în România, iar politicienii români sunt angajaţi în reglări de conturi politice şi grave încălcări ale drepturilor omului care sunt mascate drept eforturi anticorupţie.

SUTE DE PRODUSE LA REDUCERE PE EMAG.RO

Pe de altă parte, guvernul ar refuza să investigheze acuzaţiile referitoare la infiltrarea serviciilor de informaţii în justiţie şi procuratură.

Raportul îndeamnă partenerii internaţionali ai României să ia măsuri, iar Comisia Europeană ar trebui să declanşeze Mecanismul Statului de Drept, care este proiectat pentru a trata ameninţări sistemice asupra statului de drept din cadrul UE.

Urmăriți B1TV.ro și pe