Referendumul, anchetat în Vrancea: Procurorii s-au dus inclusiv la biserică

Referendumul, anchetat în Vrancea: Procurorii s-au dus inclusiv la biserică
Foto: kissfm.ro

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție desfășoară miercuri audieri în comuna Suraia din județul Vrancea, în legătură cu referendumul, existând suspiciuni că ar fi existat cazuri de vot multiplu.

Procurorii desfășoară acțiunile inclusiv la biserică, de Sfânta Maria. Se pare că aceștia ar fi întrerupt slujba, cu scopul de a lua oameni pentru anchetă, conform Ziare.com.

Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea a declarat la postul B1 TV că oamenii din localitate sunt speriați, iar ceea ce fac procurorii este un „abuz inimaginabil”.

„Este păcat că asemenea abuzuri din partea DNA-ului se întâmplă într-o asemenea zi. Ceea ce este regretabil este că se iau declarații unor oameni foarte în vârstă, unii dintre ei poate că mai au puțină vreme de trăit și săracii oameni, vă dați seama, sunt înnebuniți, pentru că nu mai înțeleg nimic,” a spus acesta.

De asemenea, Marian Oprișan a precizat că nu au existat nereguli la vot, plângerile fiind făcute exclusiv de PDL-ul local și dovedindu-se nefondate.

„Acțiunea DNA-ului din județul Vrancea vizează liderii Partidului Social Democrat și Partidului Național Liberal, așa cum se întâmplă și în celelalte județe ale țării și în special vizează o presiune directă asupra deciziei Curții Constituționale, care urmează să fie luată după 21 august,” a mai spus președintele Consiliului Județean.

Oprișan a explicat și că „DNA-ul nu are ce căuta într-o astfel de operațiune, pentru că nu are competența necesară.”

Și marți procurorii DNA au făcut anchete în Gorj și în Olt, unde aceștia au întrebat oamenii dacă au fost la vot și dacă își recunosc semnăturile din tabelele folosite la referendum.

Declarații Marian Oprișan, președintele CJ Vrancea, în legătură cu ancheta DNA din județ

Embed: " />