Rudele pacienților de la ”Matei Balș”, ignorate de autorități: „Stăm aici ca proștii și nu știm nimic” (VIDEO)

Rudele pacienților de la ”Matei Balș”, ignorate de autorități: „Stăm aici ca proștii și nu știm nimic” (VIDEO)

Rudele pacienților de la Institutul „Matei Balș” s-au adunat în faţa spitalului pentru a afla veşti despre aceştia. Ei spun că aşteaptă în continuare informaţii de la autorităţi, însă nimeni nu le dă un răspuns concret deocamdată. Cinci pacienți COVID-19 au decedat în incendiul produs, vineri dimineață, la acest spital. Alți zeci de bolnavi au fost transferați la unități medicale din Capitală.

Rudele pacienților de la ”Matei Balș” caută în zadar răspunsuri de la autorități

Femeie, rudă a unui pacient, vorbind la telefon: „Duminică l-am internat. Are 59 de ani și să vedem cum este el, dacă e bine sau nu. Stăm aici ca proștii și nu știm nimic. Era cu oxigen…”.

O altă femeie: „Aștept să știu și eu informații despre el, măcar să ne spună cei patru (cinci, numele victimelor – n.r.), să ne liniștim. Face 51 de ani anul acesta. De la radio am aflat și am venit aici. Am sunat la celelate spitale, nu era transferat, deci a rămas aici”.

Femeie, rudă a altui pacient: „Nu știu nimic. Sunăm pe la spitale să vedem dacă l-au dus pe acolo. Nu am văzut la TV, m-a sunat o colegă că a luat foc spitalul ”Balș”, pe urmă am aflat că e vorba de pavilionul 5, că mă gândeam că nu o fi acolo. Da, e la pavilionul 5. Nu spune nimeni nimic!”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşireainfracţiunii de ucidere din culpă. Potrivit unor surse, incendiular fi izbucnitde la un reșou. Audierile cadrelor medicale au început deja.