Cutremurul din Japonia a îndoit faimosul Turn Tokyo

Cutremurul din Japonia a îndoit faimosul Turn Tokyo
Cutremurul puternic produs vineri dimineaţă în Japonia a provocat numeroase pagube materiale însemnate. Conform autorităţilor locale, sute de locuinţe s-au prăbuşit sau au fost înghiţite de ape şi mai multe...

Cutremurul puternic produs vineri dimineaţă în Japonia a provocat numeroase pagube materiale însemnate. Conform autorităţilor locale, sute de locuinţe s-au prăbuşit sau au fost înghiţite de ape şi mai multe incendii au izbucnit în urma mişcărilor tectonice.

La scurt timp de la producerea seismului, pe Internet au început să circule imagini surprinse atât în timpul cutremurului, cât şi după catastrofă. Într-una dintre acestea se poate vedea cum vârful Turnului Tokyo a fost îndoit din cauza undelor seismice. Imaginea a fost postată pe Twitter şi preluată apoi de mai mulţi utilizatori.

Iată cum arată Turnul Tokyo după cutremurul devastator:

Foto: lostpenguin.tumblr.com

Foto: twitpic.com/48dwl8

Conform allvoices.com, faimosul turn ar fi fost afectat chiar mai mult. Mai precis, partea superioară a construcţiei s-ar fi prăbuşit complet. Informaţia nu este însoţită însă şi de imagini care să dovedească acest lucru.

Turnul Tokyo a fost construit în 1958 pentru telecomunicații și observație. Cu o înălțime de 332,5 metri, turnul este a doua structură ca înălțime din Tokyo. Construcția este situată în Parcul Shiba din zona Minato – Tokyo și este inspirată de Turnul Eiffel din Paris.

La baza Turnului Tokyo se află o clădire cu patru nivele, care adăpostește muzee, restaurante și magazine. Tot acolo este și punctul de plecare către cele două observatoare aflate la 150, respectiv 250 de metri.

Turnul Tokyo este una dintre cele mai importante atracții și principal reper al capitalei japoneze. De la deschidere și până în prezent, peste 150 milioane de oameni au vizitat această construcție.

Turnul Tokyo, înainte de cutremur:

Foto: wikipedia.org