Ana Birchall a câştigat procesul cu Iosif Buble: Nu ea apare cu Geoană în filmul publicat de ziarist

Ana Birchall a câştigat procesul cu Iosif Buble: Nu ea apare cu Geoană în filmul publicat de ziarist
Foto: anabirchall.ro

Jurnalistul Iosif Buble a pierdut procesul intentat de către social-democrata Ana Birchall şi este obligat să îi plătească acesteia daune morale în valuare de 70.000 euro. Politicianul l-a dat în judecată pe Buble după ce acesta a postat pe Internet o înregistrare despre care susţinea că i-ar suprinde în ipostaze compromiţătoare pe liderul PSD Mircea Geoană şi o importantă membră a partidului. În plus, ziaristul a sugerat că protagonista ar fi fost Ana Birchall. Totul se petrecea în toamna anului 2008, în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.

Pe lângă suma pe care trebuie să i-o plătească Anei Birchall, Iosif Buble mai are de achitat şi cheltuielile de judecată. În plus, instanţa l-a obligat să publice hotărârea judecătorilor în trei ziare de largă circulaţie, să înlăture înregistrarea de pe Internet, precum şi toate articolele şi comentariile defăimătoare la adresa Anei Birchall.

„Astazi instanta de judecata s-a pronuntat ADMITAND cererea de chemare in judecata pe care am formultat-o impotriva d-lui Iosif Buble , urmare a campaniei de denigrare şi defăimare pe care acesta a înţeles să o ducă împotriva mea şi a familiei mele prin implicarea, în mod mincinos, abuziv şi manipulativ a numelui meu în diverse scandaluri pe care dl. Buble a înteles să le declanşeze in 2008, in plina campanie electorala, fără a ţine cont de adevăr şi realitate”, precizează Ana Birchall pe blogul personal.
 
„Practic instanta de judecata a admis si a constant ca la data postarii, (in special a celor 2 articole defaimatoare prin care se insinua in mod mincinos, manipulativ si abuziv ca eu as fi fost protagonista filmuletului postat in premiera de dl Buble), ca dl. Buble habar nu a avut cine este in fimuletul postat si ca in mod mincinos si manipulativ a asociat numele meu cu protagonista filmuletului postat”, mai notează Birchall.

 

 

Urmăriți B1TV.ro și pe