Florin Cîţu: Campania de vaccinare anti-COVID-19 va fi accelerată. Peste 3.000 de medici de familie şi-au arătat disponibilitatea de a se implica

Florin Cîţu: Campania de vaccinare anti-COVID-19 va fi accelerată. Peste 3.000 de medici de familie şi-au arătat disponibilitatea de a se implica
Foto: gov.ro

Premierul Florin Cîţu a transmis, după o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei Oraşelor şi Municipiilor din România, că va fi accelerată campania de vaccinare anti-COVID-19 atât în mediul urban, cât şi în mediul rural. Șeful Guvernului a mai susținut că, până acum,3.000 de medici de familie şi-au arătat disponibilitatea de a vaccina în cabinetele proprii. Numărul acestora e așteptat să crească. „Vaccinarea este vitală pentru a proteja sănătatea populaţiei şi pentru revenirea treptată la României, din perspectivă economică, socială şi culturală”, a mai transmis Florin Cîțu.

Florin Cîţu, despre accelerarea campaniei de vaccinare anti-COVID-19

„Campania de vaccinare împotriva COVID-19 va fi accelerată, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, pentru a oferi cât mai multor oameni şansa la imunizare împotriva virusului şi revenirea treptată la o viaţă normală”, a transmis premierul Florin Cîţu, punctând că autoritățile locale au un rol foarte important în campania de vaccinare.

Șeful Guvernului a precizat apoi că a discutat cu reprezentanții autorităților locale despre soluţiile care să faciliteze accesul oamenilor la vaccin.

„Avem în vedere organizarea, în weekend-uri a centrelor de vaccinare drive thru şi a maratoanelor pentru vaccinare. De asemenea, va continua vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie. În prezent, peste 3.000 de medici de familie şi-au arătat disponibilitatea de a se implica în procesul de vaccinare, sperăm ca şi alţii să se alăture acestui efort comun”, a mai transmis premierul.

Acesta a mai punctat că se vor face noi pași spre amenajarea centrelor de vaccinare în incinta operatorilor economici pentru imunizarea angajaţilor şi a familiilor acestora.

Florin Cîţu a vorbit apoi despre folosirea centrelor mobile mai ales în comunităţile rurale sau mai greu accesibile.

Din 4 mai, se va putea face imunizarea cu vaccinul anti-COVID produs de Johnson & Johnson, care se administrează în doză unică.

„Vaccinarea este vitală pentru a proteja sănătatea populaţiei şi pentru revenirea treptată la României, din perspectivă economică, socială şi culturală. Voi continua colaborarea cu autorităţile locale, suntem deja la a treia întâlnire în mandatul de prim-ministru”, a mai transmis premierul Florin Cîţu.

Ultima oră
16:07 - Lupta împotriva traficului de persoane, o prioritate pentru Guvern. Nicolae Ciucă: Vreau să mă asigur că avem o coordonare solidă de la nivelul Cabinetului
16:04 - Stadiul lucrărilor de reabilitare la Hotelul Concordia, locul unde s-a pecetluit Unirea Principatelor: Clădirea îşi va recăpăta farmecul de altădată, după ce a ajuns o ruină
15:59 - Valeriu Gheorghiţă: Protecţia după doza booster crește cu 60% faţă de infecţia cu Omicron și cu 90% faţă de cazurile severe și deces (VIDEO)
15:46 - O mare victorie: Indexarea alocațiilor pentru copii în Austria încalcă legea UE!
15:30 - Marcel Ciolacu, replică la acuzațiile aduse de liberali ministrului Sănătății: Am să-i solicit lui Alexandru Rafila să-și ceară scuze că nu mai sunt 500 de decese pe zi (VIDEO)
15:23 - Marcel Ciolacu: Evaluarea miniștrilor, dacă dorim să trăim într-o țară normală, o face primul-ministru. Eu cred că România are nevoie de această coaliție (VIDEO)
15:21 - Acuzații grave, aduse la adresa lui Cătălin Zmărăndescu. Cum ar fi încălcat regulamentul de la Survivor România 2022
15:17 - Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu ambasadoarea Franței: I-am transmis să facem din aderarea României la spațiul Schengen o prioritate în mandatul președinției franceze a Consiliului UE
15:11 - Motivul incredibil pentru care Jason Momoa și Lisa Bonet se despart după 16 ani. Totul a pornit de la vaccin
14:56 - Judecătorii australieni au motivat decizia de expulzare a lui Novak Djokovic. Argumentele lor