Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, la prezentarea programului de relansare: „În timpul acestei guvernări liberale, România a devenit o Românie normală” (VIDEO)

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, la prezentarea programului de relansare: „În timpul acestei guvernări liberale, România a devenit o Românie normală” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, a prezentat miercuri, alături de președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan și mai mulți miniștri, programul național de investiții și relansare economică „Reclădim România”. Demnitarul este de părere că Guvernuls-a descurcat cu succes în fața unei crize „fără precedent” și susține că „încredere este cel mai important lucru pe care l-a câștigat” cabinetul PNL în primele șase luni de guvernare.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Principalele declarații făcute de Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, la prezentarea programului de relansare„Reclădim România”

  • Încredere este, cred, cel mai important lucru pe care l-a câștigat acest guvern în primele șase luni de zile. Au fost șase luni de zile, șase luni de guvernare cum nu ne așteptam, patru luni din această guvernare le-am petrecut sub semnul unei crize fără precedent, o criză de sănătate și o criză economică.
  • Înainte să vorbesc despre planul de relansare, aș vrea să fac un bilanț. Așa se face, trecem astăzi într-o nouă etapă și aș vrea să vorbesc puțin despre ce am făcut noi până astăzi. Pe scurt, în primul rând, cel mai important în domeniul sănătății: am reușit să evităm cele mai negre scenarii. Au fost aruncate pe piață tot felul de scenarii îngrozitoare și am reușit să le evităm pe toate. Tot felul de specialiști ne spuneau cum România se îndreaptă spre scenariile Italia sau alte țări. Cu decență și cu respect față de cetățenii României, eu zic că acest guvern a administrat foarte bine această criză de sănătate și, de aceea, îi mulțumesc foarte mult domnului Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, pentru ceea ce a făcut în această perioadă.
  • În al doilea rând, foarte important, am reușit să recâștigăm încrederea românilor în instituțiile de apărare și de siguranță națională, pentru modul în care au gestionat această perioadă. Aici, bineînțeles, aș vrea să îi mulțumesc domnului general și ministru Ciucă.
  • A fost o perioadă dificilă, tuturor le mulțumesc. Au fost eforturi foarte mari și toți au făcut o treabă fantastică în această perioadă, în condiții dificile, foarte dificile, cu decizii luate de foarte multe ori în condiții îngrozitoare, dar nimic nu s-ar fi putut face fără un leadership important, domnul premier Ludovic Orban, căruia îi mulțumesc pentru tot ce a făcut această perioadă. În condiții dificile, a luat decizii importante în această perioadă dificilă.
  • Am vorbit până acum de încrederea pe care am recâștigat-o în interior. Era o încredere de care aveam nevoie, încrederea cetățenilor români în Guvern, în această instituție, care nu mai exista de mult. În această perioadă, România a stat la masă cu Comisia Europeană și a fost tratată ca un partener egal, de la egal, la egal, un partener cu drepturi depline. În ciuda a tot ceea ce se spunea despre România am fost tratați de la egal, la egal. Acest lucru s-a văzut și se va vedea în viitor prin sumele alocate record României și prin modul în care programele noastre de investiții, IMM Invest, schema pe care o aprobă astăzi, coincidență sau nu, au fost tratate, flexibilitatea de care a dat dovadă Comisia Europeană.
  • România nu a generat o criză în regiune, nici diplomatică, nici de sănătate, nici de securitate, de natură să destabilizeze UE – pentru acest lucru trebuie să îi mulțumim domnului președinte Klaus Iohannis, care a fost în toată această perioadă garantul lucrurilor bine făcute de acest guvern. Aș vrea să vă spun, domnule președinte, că în timpul acestei guvernări liberale, România a devenit o Românie normală, chiar și în aceste condiții dificile.

Președintele, premierul și vicepremierul au luat și ei cuvântul

Florin Cîțu nu a fost singurul membru al Executivului care a vorbit în cadrul evenimentului. Seria de discursuri pentru prezentarea planului național de investiții și relansare economică a fost deschisă de președintele Klaus Iohannis, care a fost urmat de premierul Ludovic Orban, dar și de vicepremierul Raluca Turcan, și alți miniștri din Guvernul PNL.

„În toamna anului trecut, am propus o nouă viziune economică, România prosperității și a competitivității, România creșterii sustenabile prin investiții, exporturi, inovare și spirit antreprenorial. Românii au arătat clar că își doresc o dezvoltare sănătoasă și durabilă, care să ofere speranță și predictibilitate pentru mediul antreprenorial și să ducă la creșterea reală a nivelului de trai.Doamnelor și domnilor, modelul economic al guvernării sau guvernărilor PSD din ultimii ani, bazat exclusiv pe consum și fără nicio viziune pe termen lung, a neglijat total așteptările românilor, care au sperat că viața lor se va îmbunătăți semnificativ”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Tags: