Istoricul Marius Oprea: Eminența cenușie din spatele partidului lui Dacian Cioloș este ANCHETATORUL meu de la Securitate

Istoricul Marius Oprea: Eminența cenușie din spatele partidului lui Dacian Cioloș este ANCHETATORUL meu de la Securitate

Dacian Cioloș și-a pus secretar de partid un fiu de securist, adrian Ioradache.

Istoricul Marius Oprea arată că eminența cenușie din spatele Partidului Libertății, Unității și Solidarității este Alexandru Iordache, nimeni altul decât anchetatorul său de la Securitate, din 1988. Acesta și-a pus fiul în funcția de secretar de stat, iar pe nora sa în funcția de vicepreședinte al PLUS.

„Pentru mine ‘eminența cenușie’ din spatele partidului condus de Dacian Cioloș este de fapt o mai veche cunoștință: anchetatorul meu de la Securitate, fostul maior de la Direcția de cercetări penale, Alexandru Iordache. Probabil acesta a ținut ca Dacian Cioloș să nu divulge numele fondatorilor partidului. Cum scria Iordache acum un an și jumătate în revista SRI-ului, ”Intelligence în serviciul tău” despre istoria serviciilor secrete de informații din România, ”discreția și precauția caracterizau întreg sistemul”, iar ”secretul puterii serviciului și liderilor săi a rezidat în discreție”.”, a scris istoricul Marius Oprea într-un articol pepodul.ro.

„Toți fondatorii, aşa cum apar pe site-ul Tribunalului Bucureşti sunt de la Casa de avocatură „Iordache & Partners”, fondată în 1992 de Alexandru Iordache, personaj care mi-e mai cunoscut mie, lui Caius Dobrescu și Sorin Matei drept ”maiorul Alexandru” de la Securitate, coordonatorul anchetei penale la care am fost supuși în vara anului 1988. Secretarul general al partidului condus de Dacian Cioloș este Iordache Adrian Alexandru (”managing partner” la „Iordache Partners”) și fiul fostului nostru anchetator, ”maiorul Alexandru”, de la Serviciul de anchete penale al Securității Municipiului București. Preşedintele partidului este o anume Daneş Raluca Florina (senior associate la firmă) și vicepreşedinte este Iordache Iulia (soţia secretarului general și nora lui Alexandru Iordache). Partidul Libertății, Unității și Solidarității condus de Dacian Cioloș a fost înființat, așadar, ca partid de familie al fostului meu anchetator de la Securitate”, a mai scris istoricul.

Secretarul general al partidului condus de Dacian Cioloș are 8 joburi enumerate în profilul său de pe Linkedin și, cu aceasta, nouă.

„În vara anului 2001,însă, nu era așa de profund și implicat în ”viața cetății”. Pe atunci, presa constănțeană relata că un oarecare Adrian Iordache,”un șofer de 23 ani posesor al unui jeep Mitsubishi Pajeroa accidentat un polițist în misiune, pe motocicletă, în stațiunea Mamaia.”, mai arată Oprea.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe