Klaus Iohannis, despre organizarea alegerilor parlamentare: „Esența democrației stă în alegeri, în alegeri libere” (VIDEO)

Klaus Iohannis, despre organizarea alegerilor parlamentare: „Esența democrației stă în alegeri, în alegeri libere” (VIDEO)
Foto: presidency.ro

Președintele României Klaus Iohannis a declarat, marți, într-o conferință de presă, că esența democrației stă în alegeri, în alegeri libere, iar oamenii trebuie sa aleagă ” în ce fel de societate vrem să trăim. Dacă vrem să trăim într-o societate panicardă, care se ascunde, sau vrem să trăim într-o societate care respectă regulile, dar își duce viața democratică mai departe”.

Klaus Iohannis: Trebuie să vedem în ce fel de societate vrem să trăim. Esența democrației stă în alegeri, în alegeri libere

Mai exact, președintele României a fost întrebat despre faptul că s-a declarat mereu mulțumit de activitatea și răspunsul Guvernului la criza COVID-19, în contextul actualei situații epidemiologice, dar și dacă își asumă în continuare organizarea alegerilor parlamentare în decembrie, acesta răspunzând:

”Din păcate, această evoluție a pandemiei este de observat nu doar la noi și în întreaga Europă, și ar fi o scuză foarte ieftină să căutăm un politician sau mai mulți politicieni vinovați. Guvernul și eu, și alte autorități s-au străduit și se străduiesc în continuare să facă tot ce este posibil pentru a preveni extinderea acestei pandemii la noi în țară. Rezultatele sunt cele pe care le vedem. Nu am ajuns încă într-o situație critică în ce privește locurile de la Terapie Intensivă, în continuare se extind aceste facilități. Este însă clar că în acest moment trebuie să luăm măsuri mai hotărâte dacă vrem să încetinim răspândirea acestei pandemii. Pe de altă parte trebuie să vedem în ce fel de societate vrem să trăim. Dacă vrem să trăim într-o societate panicardă, care se ascunde, sau vrem să trăim într-o societate care respectă regulile, dar își duce viața democratică mai departe. Esența democrației stă în alegeri, în alegeri libere”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Alegerile parlamentare, organizate pe 6 decembrie

Amintim că alegerile parlamentare vor fi organizate pe 6 decembrie. În pofida numărului tot mai mare de infectări cu noul coronavirus, premierul Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis au declart că alegerile parlamentare 2020 trebuie și vor avea loc în data de 6 decembrie, iar, de curând, a fost adoptat și bugetul acestora.

Mai exact, Guvernul a adoptat în ședința de pe 10 septembrie o hotărâre privind asigurarea cheltuielilor necesare organizării alegerilor parlamentare de pe 6 decembrie.

Așadar, bugetul alocat în acest sens de la bugetul de stat se ridică la suma de 625 de milioane de lei.

″În ceea ce priveşte organizarea alegerilor, au fost adoptate două hotărâri de Guvern: pentru organizarea alegerilor pentru Parlamentul României în data de 6 decembrie, respectiv hotărârea privind alocarea sumelor necesare pentru asigurarea cheltuielilor în vederea organizării alegerilor din 6 decembrie, pentru Parlamentul României, cu un buget de 625 de milioane de lei”, a declarat șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)