Ponta: Corlăţean a vorbit în numele Guvernului. Dacă Schengen se amână, tema nu va mai fi prioritară

Ponta: Corlăţean a vorbit în numele Guvernului. Dacă Schengen se amână, tema nu va mai fi prioritară

Primul ministru Victor Ponta a declarat sâmbătă, că ministrul de Externe, Titus Corlăţean, nu a vorbit în nume personal, ci în numele Guvernului pe tema Schengen, transmite Mediafax.

Premierul a precizat că Guvernul a făcut tot posibilul pentru o decizie pozitivă şi că încă speră la o astfel de decizie. În cazul în care decizia va fi de amânare a aderării la Schengen, va fi nevoie de o soluţie politică, iar Guvernul va aştepta fără ca această temă să mai reprezinte un punct principal de discuţie, a adăugat premierul.

Titus Corlăţean, a declarat ieri că o nouă amânare a aderării României la Schengen pe 7 martie va afecta „credibilitatea procesului”, iar ţara noastră ar putea să nu mai fie interesată şi doar să aştepte o invitaţie de la UE.

Administrația Prezidențială a emis azi un comunicat în care se precizează că afirmațiile ministrului Corlățean reprezintă „strict opinia sa personală şi pot fi considerate cel mult o propunere de poziţionare”. (Detalii AICI)

De asemenea, Președinția anunță că Traian Băsescu se delimitează de aceste afirmaţii şi reiterează faptul că România îşi menţine întregul interes pentru aderarea la spaţiul Schengen cât mai curând.

Vezi AICI declarațiile lui Titus Corlățean.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră