Sondaje alegeri parlamentare 2020. Ultimele date înainte de scrutinul din 6 decembrie: Partidul care ar câștiga cele mai multe voturi

Sondaje alegeri parlamentare 2020. Ultimele date înainte de scrutinul din 6 decembrie: Partidul care ar câștiga cele mai multe voturi
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Anul electoral 2020 se apropie de final. După scrutinul localelor, caracterizat prin multe controverse, urmează parlamentarele, stabilite pentru data de 6 decembrie. Cum arată sondajele? După 7 ani cu PSD la putere, sociologii spun în unanimitatecă urmează ca PNL să reprezinte executivul, decis prin vot.

Potrivit celui mai recent sondaj realizat de IMAS, în luna septembrie, PNL ar urma să obțină o victorie importantă. În sondaje, partidul lui Ludovic Orban are 34,7%. Acesta este urmatde PSD, cu 19,6%, USR PLUS, cu 17%, Pro România, cu 9,5% din intențiile de vot și UDMR, cu peste 5%. PMP nu ar intra în Parlament. Formațiunea creată de către Traian Băsescu ar obține doar 4,55%. De asemenea, trebuie luat în calcul și numărul mare de votanți indeciși, 22,3%.

În octombrie, PMP a comandat un sondaj BCS, care plasează formațiunea din nou în Parlament, cu un scor de 7,4%. PNL ar urma să câștige alegerile cu 32,2%, la diferență mică de PSD, care ar primi 28,6% din voturi. USR PLUS ar completa podiumul, cu 17,6%. Pro România ar intra în Parlament cu 5,2%.

Ludovic Orban este sigur de victoria PNL

Ludovic Orban, premierul PNL, are încredere că partidul pe care-l reprezintă va reuși să obțină victoria. Mai mult de atât, a vorbit și despre proiectele de mare amploare pe care România le va putea derula în anii următori.

„Mai avem puţin până în 6 decembrie, când vor fi alegeri pentru Parlament, după care vom urma patru ani de pace politică, vom avea patru ani fără alegeri. Nu numai că vom avea patru ani de pace politică în care vom putea conlucra, pentru că nu mai bate la uşă nicio competiţie electorală care să scoată din noi dorinţa de a lua faţa celorlalţi, dar va fi o perioadă în care România va avea oportunităţi cu care nu s-a mai întâlnit în istoria sa recentă şi chiar în istoria sa. Atât oportunităţi legate de poziţia geostrategică, cât şi oportunităţi legate de mişcarea economiei mondiale, cât mai ales oportunităţile care vor fi create de posibilitatea de accesare a unor resurse financiare cum nu am mai accesat de-a lungul timpului, şi aici este vorba de peste 80 miliarde de euro numai din fonduri europene.

(…) Cred că aceşti patru ani pot să reprezinte pentru România o evoluţie spectaculoasă care să ne plaseze în rândul celor mai dezvoltate ţări la nivel european, cel puţin să devenim un fel de tigrii ai Europei Centrale şi de Est”, a declarat Ludovic Orban la finalul lunii octombrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti