Traian Băsescu: Cel mai probabil voi candida la alegerile parlamentare (VIDEO)

Traian Băsescu: Cel mai probabil voi candida la alegerile parlamentare (VIDEO)
Foto: B1 TV

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat duminică, în cadrul esmisiunii ”Dosar de politician”, că cel mai probabil va candida la alegerile parlamentare din acest an, însă înainte de a-și anunța public candidatura așteaptă rezultatele unei cercetări sociologice.

”Foarte probabil voi candida, ceea ce nu înseamă că înainte de a anunța public candidatura nu se va termina studiul sociologic pe care îl avem în lucru, să vedem dacă sunt util sau nu partidului. Partidul spune că aș fi util, dar eu vreaă să mă conving și științific. Pe de altă parte, experiența pe care am acumulat-o experiența poate fi utilă României”, a declarat Traian Băsescu.

Întrebat dacă l-au afectat disputele politice din ultima perioadă, Băsescu a răspuns: ”Categoric da, dar eu am fost în dispute publice extrem de dure de 12 ani. Nu sunt un politician nou. Singurul meu contraargument poate fi că am o experiență uriașă, pot să o folosesc în continuare. Am păcate, dar nu atâtea desăpre care se vorbește. Păcate politice am, dar niciunul nu rămâne neexplicat, adică am fost într-o situație sau în alta”.

Referitor la faptul că oamenii își doresc să vadă politicieni noi, fostul președinte a spus: ”Vă dau un exemplu, chiar din experiența alegerilor locale. Am ținut cont de această poveste cu oameni noi, am scos oameni noi în 90% din localitățile unde am avut candidați. Oamenii noi, deși unele aveau organizații destul de puternice au luat 1 și 2 procente. Românii se îndreaptă către oameni măcar relativ cunoscuți, asta e explicația mea, nu am alta. Ideea este să candidez. Vom vedea însă în două zile ce ne arată și o cercetare sociologică”.

Traian Băsescu: Cel mai probabil voi candida la alegerile parlamentare

#DIRECT_ONE_36d1im#

Urmăriți B1TV.ro și pe