Alocații 2020. Câți bani vor lua copiii după majorarea din august

Alocații 2020. Câți bani vor lua copiii după majorarea din august

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a prezentat, miercuri, într-o ședințăde Guvern, proiectul unei ordonanțe de urgență care prevede dublarea etapizată a alocațiilor pentru copii. Prima majorare ar urma să aibă loc la data de1 septembrie.

Cu cât cresc anul acesta alocațiile pentru copii

Noua lege adoptatăde Parlament arată faptul că alocațiile trebuie majorate în cuantum de 300 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani și de 600 de lei pentru cei între 0 și 2 ani și pentru copiii care audizabilități de la 0 la 18 ani.

„Calendarul pe care îl propun pentru a avea suportul necesar în bugetul pe anul acesta și cel pentru anii viitori ar fi următorul:o creștere de 20%de la 1 septembrie anul acesta, iar următoarele creșteri să fie făcute etapizat, de două ori pe an, anul viitor la 1 ianuarie și 1 iulie, cu câte 20%, și la fel în 2022”, a afirmat ministrul Muncii,Violeta Alexandru.

Prin urmare, prima mărire a alocațiilor de stat pentru copii va avea loc abia în luna septembrie și va corespunde lunii august. În cele din urmă, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani vor primi în septembrie suma de185 de lei, în timp ce copiii de până la 2 ani sau cei de până la 18 ani, în cazul în care au deficiențe, vor primi369 de lei.

“La dublarea alocaţiilor a fost mereu o problemă. E o lege populistă facută de PSD ca să arunce în aer Guvernul. E o lege făcută fără finanţare, din punctul meu de vedere e neconstituţională. Noi vom creşte alocaţiile de la 1 august, e în avizare deja proiectul de lege, în următoarea şedinţă de Guvern va fi avizat. Şi în creşterea pensiilor şi în cea a alocaţiilor trebuie luat în considerare că am cheltuit cel mai mare procent pe investiţii din ultimii ani,” a recunoscut ministrul Finanţelor, într-o intervenție laRealitatea Plus.

Alocațiile vor fi dublate abia la 1 iulie 2022

Alte majorări ale alocațiilor de statsunt prevăzute la începutul anului 2021, banii urmând a intra în posesia copiilor, respectiv reprezentanților lorîn luna februarie. De asemenea, o altă creștere este vizată la data de 1 iulie 2021 şi la fel în 2022.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a evidențiat faptul că la realizarea proiectului s-a consultat atât cu cu reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, cât și cu oficiali ai Ministerului Justiției.

„Practic, alocația dublată va fi la data de 1 iulie 2022. Am văzut prognozele și putem avea resursele în ritmul de creștere a alocațiilor”, a afirmat și premierul Ludovic Orban.

Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)