Dacia lansează platforma de trade-in, cunoscută și sub denumirea de buy-back. Cum decurge procedura și ce mărci sunt excluse din start

Dacia lansează platforma de trade-in, cunoscută și sub denumirea de buy-back. Cum decurge procedura și ce mărci sunt excluse din start
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Mateusz Slodkowski

Marca Dacia le acordă clienților posibilitatea de a plăti o parte din prețul mașinii achiziționate cu ajutorul unei mașini vechi. Prin așa-numita procedură de trade-in, românii pot beneficia de o estimare de preț pentru automobilul pe care îl au și pot să o dea la schimb pentru un vehicul nou, Dacia sau Renault, însă există o serie de criterii de eligibilitate, potrivit Profit.ro.

Dacia a lansat platforma de trade-in

Pe site-urile „Carculator”, pentru Dacia, respectiv „Tradein”, pentru Renault, clienții pot încerca să obțină o estimare pentru valoarea autovehiculului pe care îl dețin.

Procedura de evaluare este online, iar algoritmii, deși respectă unele criterii specifice pieței, sunt mai degrabă subiectivi.

Dacia a menționat că evaluarea online pentru estimarea prețului va fi dublată de o evaluare fizică pe care o va efectua unul dintre dealerii înscriși în program. La finalul analizei, clientul va fi primi o propunere de preț. Dacă există un acord asupra prețului, suma de bani se poate constitui în avans pentru un vehicul nou.

Unul dintre criteriile pentru înscrierea în platforma de evaluare este vechimea – între 6 luni și 12 ani. O altă condiție se referă la kilometri – între 8.000 și 200.000. Mai mult, nu sunt acceptate vehiculele modificate sau transformate de proprietar.

Există și o serie de mărci care nu sunt acceptate la evaluare și trade-in, cum ar fi SAAB, Lexus, Rover, Chrysler, Iveco, Maserati, Lada, iar Renault a precizat că poate modifica lista.

Urmăriți B1TV.ro și pe