Mașinile diesel, INTERZISE OFICIAL, românii au intrat în panică: Anunțul a fost făcut de Comisia Europeană, măsura a intrat în vigoare

Mașinile diesel, INTERZISE OFICIAL, românii au intrat în panică: Anunțul a fost făcut de Comisia Europeană, măsura a intrat în vigoare

Autoturismele diesel par să aibă zilele numărate pe drumurile europene. Anunțul vine chiar de la vârful Comisiei Europene, în urma scandalului emisiilor trucate.

BIETUL MIHAI CONSTANTINSCU! S-A ÎNTÂMPLAT ÎN URMĂ CU CÂTEVA MINUTE! FANII AU AJUNS DEJA LA SPITAL! Imagini EMOȚIONANTE

Deja, câteva mari oraşe europene au anunţat deja interzicerea circulaţiei autovehiculelor pe motorină.

REGRETE ETERNE PENTRU SILVIU PRIGOANĂ! A MURIT CU ZILE! BAHMUȚEANCA A IZBUCNIT ÎN LACRIMI

În prezent, aproximativ jumătate dintre maşinile din UE au motoare diesel.

LACRIMI ÎN SHOWBIZ! APARIȚIE MACABRĂ LA PARASTASUL LUI RĂZVAN CIOBANU! INVITAȚII ȘI-AU FĂCUT CRUCE

„S-a terminat cu autovehiculele diesel. Cred că în câţiva ani acestea vor dispărea complet. Este o tehnologie care aparţine trecutului. Oamenii au realizat că nu vom avea niciodată maşini diesel complet curate, fără emisii de oxid de azot”, a afirmat comisarul european pentru piaţă internă şi industrie, Elzbieta Bienkowska, potrivit digi24.ro.

Marea problemă a mașinilor diesel este că acestea sunt extrem de poluante.

„Aceste particule sunt de fapt niște molecule de carbon cu un înveliș de hidrocarburi aromatice și oxizi metalici. Și acestea s-a demonstrat faptul că au potențial cancerigen”, a explicat Cristian Bucur, director tehnic RAR.

Acesta este şi unul dintre motivele pentru care unele dintre marile oraşe europene au decis interzicerea circulaţiei acestor autovehicule. Roma a anunţat deja că introduce o asemenea regulă din 2024, iar în anul următor se va aplica o măsură similară şi în Madrid şi Atena.

Şi Bucureştiul are probleme din cauza poluării, aşa că autorităţile au în vedere limitarea traficului rutier în centrul Capitalei.

„Numărul de autoturisme este într-o continuă creştere, una din cauze este şi lipsa unei taxe de poluare. Am delimitat şi zona centrală extinsă, am delimitat şi străzile pe care va putea fi introdus ‘timbrul de centru'”, spune Sorin Chiriţă, city manager Bucureşti.