Modificări importante în traficul suprateran din București / Ce rute sunt vizate

Modificări importante în traficul suprateran din București / Ce rute sunt vizate
Foto: Facebook / STB

Societatea de Transport București (STB) a anunțat că stația „Piața Drumul Taberei” va funcționa temporar pe un alt amplasament, modificarea intrând în vigoare chiar de săptămâna aceasta.

Stația „Piața Drumul Taberei”, de pe sensul de mers către Strada Brașov, va fi mutată temporar pentru a permite executarea unor lucrări necesare pentru remedierea unei avarii care s-a produs în zona Piața Drumul Taberei, informează b365.ro.

Noua stație va fi la aproximativ 14 metri spre strada Sibiu, menționează aceeași sursă citată.

Schimbări în stațiile STB

Liniile vizate de această modificare sunt 105, 168 și linia de noapte N116.

Săptămâna trecută STB a anunțat că în aceeași zonă și stația „Brașov”, aferentă liniei de tramvai 41, care face legătura între Ghencea și Piața Presei, a fost închisă temporar pentru a putea fi executate lucrările de modernizare ale peroanelor. Aceasta este suspendată pe ambele sensuri de mers, până la finalizarea lucrărilor.

Modernizări pe peroanele de la tramvai

Stația de tramvai „Brașov” a fost prima supusă lucrărilor de modernizare, urmând ca de la 1 august 2022 să fie demarate lucrări la stația „Orșova”, tot pe traseul tramvaiului 41.

Primarul general al capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că în conformitate cu graficul de lucrări următoarele stații care vor fi modernizate sunt Agronomiei, Parc Drumul Taberei și Cașin.

Sursa citată anterior scrie că 14 peroane aflate pe linia tramvaiului 41 vor fi modernizate, astfel încât noile tramvaie Imperio să poată circula pe această linie. Valoarea totală a acestor lucrări de modernizare se ridică la 4.500.000 de lei fără TVA.

În perioada lucrărilor de modernizare, tramvaie nu vor face opriri în stațiile respective, după cum a informat Nicușor Dan printr-o postare făcută pe pagina de Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe