În București, peste 90% dintre tramvaie și aproape 40% dintre troleibuze nu au aer condiționat. Adrian Criț, director general STB: „Din păcate, am moștenit un parc foarte învechit” (VIDEO)

În București, peste 90% dintre tramvaie și aproape 40% dintre troleibuze nu au aer condiționat. Adrian Criț, director general STB: „Din păcate, am moștenit un parc foarte învechit” (VIDEO)
Foto: Facebook @ Nicușor Dan

În București, peste 90% dintre tramvaie și aproape 40% dintre troleibuze nu au aer condiționat, arată datele prezentate de directorul general al STB, Adrian Criț, luni dimineață, la Știrile B1 TV cu Aneta Sângeorzan.

Ce a spus directorul general al STB, Adrian Criț, despre dotarea mijloacelor de transport în comun cu aer condiționat

Întrebat ce a determinat această situație, oficialul a afirmat: „Din păcate, am moștenit un parc foarte învechit, un parc de tramvaie care are la limită maximă circa 50 de ani. Ultimele tramvaie modernizate au fost dotate cu instalații de aer condiționat astfel încât în momentul de față avem doar 25 de tramvaie. Tramvaiele noi, care o să vină începând cu luna septembrie, sunt dotate în integralitate cu instalații de aer condiționat, e vorba de 100 de tramvaie”.

„O investiție de genul acesta, o investiție de upgradare a unui vehicul care are 40 de ani, din păcate, nu prea e posibilă în condițiile în care structura de rezistență a tramvaiului, pe de o parte, nu suportă greutatea acestor echipamente și, pe de altă parte, e clar că se dorește achiziția de vehicule noi, care să aibă accesibilitate mărită și, bineînțeles, aer condiționat, atâta vreme cât acest lucru este finanțat din fonduri comunitare”, a continuat directorul general al STB.

El susține că întreaga flotă de autobuze STB are instalații de aer condiționat.

„În momentul de față, întreaga flotă a STB, întreagă flotă de autobuze care se află în traseu e dotată cu instalații de aer condiționat, aici vorbesc de 400 de autobuze Otokar, 130 de autobuze Mercedes Hybrid și 500 de autobuze Mercedes fabricație 2008-2009. Mai mult de atât, aproape 100 de troleibuze sunt dotate cu aer condiționat. E vorba de troleibuzele Irisbus, asta înseamnă o pondere în momentul de față, pe perioada verii, de circa 66%”, a precizat Adrian Criț.

„Din păcate, așa cum spuneam la început, doar 25 de tramvaie dintr-o flotă de circa 270 aflate zilnic în circulație sunt dotate cu aer condiționat. Din păcate, e o realitate cruntă care nu poate fi schimbată peste noapte, doar implicându-ne și dorindu-ne să avem vehicule noi (…). Tramvaiele care sunt dotate cu aer condiționat au inscripționat acest lucru pe ele. Troleibuzele, așa cum spuneam, toate troleibuzele Irisbus, e vorba de cele albe, sunt dotate cu echipamente de aer condiționat, iar autobuzele în integralitate.”, a mai spus Crț.

Urmăriți B1TV.ro și pe