REVOLTĂ împotriva CREŞTERII TARIFELOR la carburanţi! Șoferii au blocat benzinăriile și autostrăzile! Detalii de ULTIMĂ ORĂ

REVOLTĂ împotriva CREŞTERII TARIFELOR la carburanţi! Șoferii au blocat benzinăriile și autostrăzile! Detalii de ULTIMĂ ORĂ

Proteste de amploare au fost organizate în șapte orașe din Bulgaria ca urmare a creșterii taxelorla carburanți.

Aproape 200 de manifestanți au blocat duminică timp de o oră autostrada E-79 între Bulgaria şi Grecia, în dreptul localităţii Simitli (sud-vest). De asemenea, manifestanţii au agitat drapele negre în benzinării.

„Preţul la petrolul brut pe pieţele internaţionale a crescut cu 17% din august până la sfârşitul lunii octombrie”, în timp ce preţurile la carburanţi au crescut în Bulgaria cu aproape 5%, ca în toată Uniunea Europeană”, a explicat Svetoslav Bencev, expert la Asociaţia distribuitorilor de petrol şi gaze, potrivit economica.net.

Specialiștii au explicat că creșterea preţurilor va depinde de efectul sancţiunilor impuse de SUA Iranului, precum şi de reacţia Arabiei Saudite.

Preţurile carburanţilor în Bulgaria sunt în prezent de 1,2 euro pentru 1 litru în medie la diesel şi 1,19 euro/l pentru benzină, în condițiile în care salariul mediu brut se ridică 575 de euro.

Pe pieţele mondiale, preţul petrolului a culminat la începutul lunii octombrie cu cel mai înalt nivel din ultimii doi ani şi jumătate, cu 85 de dolari la barilul de Brent, şi ar urma să continue să crească, odată cu intrarea în vigoare luni a noilor sancţiuni americane împotriva cumpărătorilor de petrol iranian.

Ultima oră
21:20 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis m-a desemnat de trei ori prim-ministru. M-ar fi desemnat și a patra oară dacă la negocierile din coaliție, dacă USR-PLUS m-ar fi preferat pe mine”
21:18 - Ludovic Orban: Noi nu mai avem posibilitatea statutară și legală să oprim Congresul PNL. Nimeni nu va intra în sală dacă nu are certificat verde (VIDEO)
21:08 - Ludovic Orban: „A fost un mandat foarte greu de președinte PNL. Partidul era demoralizat, nu era unit”
21:03 - Adidas nu îi va prelungi contractul lui Ilie Năstase, contract care data din 1972: „Așa i-au făcut și lui Messi”
20:51 - MAE, avertisment de călătorie pentru românii care călătoresc în Spania: Precipitații, furtuni și vânt de coastă
20:42 - Tanczos Barna, despre cazul Octavian Berceanu: Trebuie să creăm instituții care merg mai departe fără sincope și dacă un conducător bun părăsește corabia guvernării. Sper că săptămâna viitoare vor fi ape mai liniștite în coaliție (VIDEO)
20:36 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna, despre urșii care au terorizat Brașovul: „E perioada în care aceste exemplare se apropie din ce în ce mai mult de localități”
20:22 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna: Nu mai există acel fenomen de despădurire care s-a constatat acum 5 – 10 ani. A existat complicitate din partea multor organe care ar fi trebuit să protejeze pădurea
20:13 - Tanczos Barna, după discuția cu activistul de mediu bătut la Suceava: I-am spus că trebuie să avem tot timpul grijă să nu se întindă coarda foarte mult. Nu vom reuși niciodată să ne substituim organelor de anchetă (VIDEO)
20:00 - Focar de COVID-19 la Primăria Deva: „Au fost luate măsuri de dezinfecție, iar persoanele bolnave au intrat în izolare”