Scumpiri la Metrou și STB. Cât va costa un bilet comun și ce preț vor plăti românii pentru o singură călătorie

Scumpiri la Metrou și STB. Cât va costa un bilet comun și ce preț vor plăti românii pentru o singură călătorie
Foto: Facebook @ STB

Prețul unei călătorii cu metroul sau cu transportul în comun de suprafață va ajunge la 3 lei, începând cu data de 1 august, dup cum a anunțat Ministerul Transporturilor.

În prezent, prețul unei călătorii cu metroul este de 2.5 lei, iar o cartela costă 5 lei. Pe de altă parte, prețul unei călătorii cu mijloacele STB este de 1,3 lei.

STB și Metrorex, bilet comun la prețul de cinci lei

Un bilet comun al Metrorex și STB le va permite călătorilor să circule, în prețul de 5 lei, și 90 de minute cu mijloacele de transport ale Societății de Transport București.

Totodată, un abonament de o zi va costa 8 lei, iar prețul pe care un cetățean va trebui să îl plătească dacă va dori ca acest bilet să vie comun STB și Metrorex, va fi de 24 de lei.

Aboanementele de 24 de ore vor fi valabile timp de 24 de ore din momentul emiterii, autoritățile renuntând astfel la varianta abonamentului de o zi, ce era valabil doar la o anumită dată.

Abonamentul de o lună, la prețul de 80 de lei

Cele două companii vor emite în continuare abonamente de o lună, 6 luni și 12 luni, iar prețurile vor începe de la 80 de lei pentru fiecare rețea în parte și 140 de lei pentru un bilet comun STB și Metrorex, 400 de lei (700 de lei în comun STB/Metrorex), respectiv 700 de lei (1.200 de lei în comun STB / Metrorex).

Prețul biletelor se aliniază astfel:

  • O călătorie cu metroul sau transportul în comun terestru va costa 3 lei, iar un bilet comun STB / Metrorex va fi 5 lei.
  • Pentru suma de 5 lei, un călător va beneficia de o călătorie cu metroul și 90 de minute în transportul în comun terestru.
  • Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun STB / Metrorex pentru 24 de ore va fi 14 lei.
  • Noutatea la abonamentele de 24 și 72 de ore este că acestea vor fi chiar 24 de ore de la momentul emiterii. Se elimină noțiunea de abonament „de zi” care, cumpărat la ora 18:00, de pildă, era valabil doar 6 ore din acea „zi”.
  • Ambele societăți introduc și opțiuni favorabile pentru companiile care doresc să își susțină angajații să folosească transportul în comun.
  • Vor exista abonamente de o lună, 6 luni și 12 luni. Prețurile lor vor fi de 80 de lei separat pentru fiecare dintre rețele (140 de lei în comun STB / Metrorex), 400 de lei (700 de lei în comun STB / Metrorex), respectiv 700 de lei (1200 de lei în comun STB / Metrorex).

Ambele companii oferă posibilitatea de recuperare a abonamentelor nominale în caz de pierdere. Titularii se pot prezenta cu actul de identitate, iar abonamentele vor fi emise din nou pe numele acestora.

Urmăriți B1TV.ro și pe