Tanczos Barna: Avem bugetul pentru a crește prima de casare din Rabla Clasic cu 15% / Majorăm bugetul pentru mașinile electrice / Parcul auto din România întinerește (VIDEO)

Tanczos Barna: Avem bugetul pentru a crește prima de casare din Rabla Clasic cu 15% / Majorăm bugetul pentru mașinile electrice / Parcul auto din România întinerește (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, susține că există fondurile necesare pentru a asigura o majorare de 15% pentru prima de casare din programul Rabla Clasic. „În același timp, creștem bugetul pentru mașinile electrice”, a mai spus oficialul, marți, în debutul ședinței de Guvern de la Palatul Victoria.

„Parcul auto din România întinerește”, susține Tanczos Barna

Ministrul Mediului susține că a fost demarată pregătirea programelor Rabla Clasic, Rabla Plus și Rabla Local.

„Am început pregătirea programelor Rabla Clasic, Rabla Plus și Rabla Local. În cadrul programului Rabla Clasic, care oferă acel bonus pentru casarea mașinilor vechi și posibilitatea de cumpărare de mașini clasice, cu motorizare clasică, noi, avem bugetul pentru a asigura o creștere de 15% a primei de casare (…). Avem bugetul pentru a oferi acest sprijin majorat în 2023”, a declarat Tanczos Barna.

„În același timp, creștem bugetul pentru mașinile electrice. Conform discuțiilor de acum doi ani cu producătorii și importatorii de mărci auto, am stabilit atunci un program care oferă predictibilitate, oferă o evoluție predictibilă în timp, am stabilit împreună cu dânșii, acum doi ani, pe patru ani, un program care ajută atât sectorul, cât și cetățenii în mod special, pentru schimbarea autoturismelor vechi”, a adăugat el.

Oficialul susține că în anul 2022 „s-au constatat evoluții absolut pozitive pe piața auto din România”.

„A crescut numărul de mașini noi înmatriculate. A crescut exponențial numărul de mașini electrice înmatriculate, datorită programelor derulate prin Administrația Fondului pentru Mediu. S-a redus numărul de mașini second hand pentru prima dată după foarte mulți ani, deci parcul auto din România se întinerește și am putea spune că la sfârșitul anului 2023 bifăm inclusiv obligația din PNRR – ne-am asumat că vom scoate peste 250.000 de mașini vechi din circulație. Cred că la sfârșitul anului 2023 deja ținta pentru 26 va fi atinsă”, a mai spus ministrul Tanczos Barna.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)
22:43 - Centrele comerciale moderne ocupă 4 milioane de metri pătrați în România / 2023: „un an cu un ritm susținut de proiecte noi”
22:43 - Patru navigatori au plutit în derivă 10 ore pe ocean, după ce o balenă le-a distrus barca / Cum au fost salvați
22:43 - Rusia solicită întrunirea ONU ca răspuns la problema copiilor răpiți din Ucraina: „Vor fi returnați părinților” dar în alte condiții
22:36 - FRF, prima reacție după decizia UEFA de a accepta simbolul Ungariei Mari: „Așa și Serbia poate să vină cu un steag în care să fie și Kosovo” / Ce va solicita forului european