Tanczos Barna: Programul Rabla are un buget de 440 de milioane de lei, mai mare ca anul trecut / Bugetul e dublat pentru mașinile electrice. Am majorat sprijinul pentru cele cu motorizare clasică (VIDEO)

Tanczos Barna: Programul Rabla are un buget de 440 de milioane de lei, mai mare ca anul trecut / Bugetul e dublat pentru mașinile electrice. Am majorat sprijinul pentru cele cu motorizare clasică (VIDEO)
Foto: Tanczos Barna / Facebook

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a declarat miercuri, pentru B1 TV, că în ședința de Guvern de astăzi a fost aprobat inclusiv bugetul pentru programul Rabla clasic. Acesta a precizat că suma e de 440 de milioane de lei, cu 10% mai mare față de ediția anterioară a programului. „Cu acest buget putem finanța peste 6.500 de mașini electrice și peste 5.000 de mașini hibrid plug in, peste 50.000 de mașini prin Rabla clasic”, a declarat Tanczos Barna în emisiunea ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tanczos Barna, despre programul Rabla clasic

„În ședința de Guvern de azi a fost aprobat bugetul Administrației Fondului pentru Mediu. Este un buget care asigură finanțarea pentru Rabla clasic, un buget de 440 de milioane de lei, majorat față de anul trecut cu 10%. Avem bugetul dublat pentru mașinile electrice. Am majorat sprijinul pentru mașinile cu motorizare clasică de la 6.500 la 7.500 de lei, am majorat ecobonusurile pentru hibrid de la 2.500 la 3.000 la hibridul clasic și de la 1.000 la 1.500 de lei pentru GPL.

Am făcut posbilă finanțarea achizițiilor de motociclete sprijinite prin programul Rabla. Am avut o solicitate, și pe bună dreptate, ca cei care circulă motciclete să nu fie excluși. E un spriin de 5.500 de lei pentru motocicletele vechi.

Cu siguranță, sumele pentru mașinile electrice rămân consistente – 45.000 de lei pentru mașina electrică și 20.000 pentru hibrid plug in.
Cu acest buget, putem finanța peste 6.500 de mașini electrice și peste 5.000 de mașini hibrid plug in, peste 50.000 de mașini prin Rabla clasic”, a declarat ministrul Tanczos Barna, pentru B1 TV.