Adrian Năstase: "INCENDIAR: După 12 ani, acțiunile OMV Petrom vândute sub nivelul de la privatizare!"

Adrian Năstase: "INCENDIAR: După 12 ani, acțiunile OMV Petrom vândute sub nivelul de la privatizare!"
foto: aktual24.ro

Adrian Năstase a afirmat pe blogul personalactiunile OMV Petrom au fost vândute acum de Fondul Proprietatea, prin listare la Londra, cu 0,210 lei/actiune, in timp ce, la privatizare, in 2004, pretul a fost 0,215 lei/actiune. Deci,ele s-au vandut SUB pretul din 2004. Si in conditiile in care, in 2004, pretul barilului de petrol era de doar 38,22 USD/ baril, in timp ce in octombrie 2016, pretul este de 48,87 USD/baril”.

De asemenea, Năstase continuă prin a spune că “statul de drept” de după 2004 a impărtit in trei cele 49% din actiunile rămase după privatizarea Petrom. O parte din actiuni a mers la Fondul Proprietatea pentru a satisface clientela politica a vremii. In acest scop, FP – sub conducere mixta, româno-americană, avandu-l la pupitru pe Mark Gitenstein – a decis vanzarea actiunilor sale, primite cadou de la statul roman.

Si in conditiile in care, compania a trecut de la situatia de companie cu mari datorii la situatia de cel mai mare contribuabil la bugetul de stat – 12 miliarde euro plătite la stat, ca taxe si impozite, in perioada 2005-2015.Si in conditiile in care, in acesti ani, compania a facut investitii de 12,3 miliarde de euro, plus atragerea unor importanti parteneri internationali (Exxon, etc). Ce concluzie trageti?”, a mai scris fostul premier pe blog.