Ambient Sibiu, una din cele mai puternice afaceri antreprenoriale româneşti, a intrat în insolvenţă

Ambient Sibiu, una din cele mai puternice afaceri antreprenoriale româneşti, a intrat în insolvenţă
Foto: avantulliber.ro

Ambient Sibiu, a doua cea mai puternică afacere antreprenorială din Sibiu, a intrat în insolvență, informează ZF.

“S-a deschis procedura generală a insolvenţei la cererea debitoarei”, a declarat Laura Roxana Popa, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sibiu.

Compania și-a cerut insolvența la finele lunii august, invocând condițiile dificile de pe piață  și faptul că nu a reuşit să atragă fondurile necesare finanţării capitalului de lucru.

Ambient Sibiu a fost fondată acum mai bine de 20 de ani de către Ioan Ciolan și este una dintre cele mai puternice 50 de afaceri românești după cifra de afaceri obținută în 2014, de aproape 500 de milioane de lei. Anul trecut, afacerile au scăzut pentru prima dată du­pă 2010 sub pragul de jumătate de miliard de lei, compania revenind de asemenea pe pierderi.

Ambient a intrat în insolvență în ciuda faptului că a trecut în ultimii ani printr-un amplu proces de restructurare ce a vizat reducerea gradului de îndatorare. Reprezentanții săi au declarat că aplicarea acestui plan nu a fost suficientă pentru atragerea fondurilor necesare finanţării capitalului de lucru.

În data în care a fost formulată cererea de intrare în insolvență, Ambient a mai depus un dosar  care viza suspendarea provizorie a oricăror proceduri de executare silită a bunurilor companiei. Cererea a fost admisă pe 7 septembrie și s-a dispus suspendarea provizorie a oricăror proceduri de executare silită până la pronunţarea hotărârii cu privire la intrarea în insolvență.

Compania este implicată și într-un dosar de evaziune fiscală.

Tags: