Angajații din Educație primesc salarii mai mici decât au solicitat. Cât vor primi, în plus, din februarie

Angajații din Educație primesc salarii mai mici decât au solicitat. Cât vor primi, în plus, din februarie
Foto: Taylor Wilcox, Unsplash.com

Angajații din Educație vor primi, în februarie, salariul mărit cu 3%-10%, deşi, iniţial, se vehicula că procentul va fi mult mai mare.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunțat, la sfârșitul anului trecut, că, pentru anul ]n curs, creșterile salariale ale profesorilor sunt moderate.

De asemenea, Deca a mai anunțat creșteri salariale de până la 24% pentru personalul din școli, relatează Antena3.

Astfel, profesorii vor primi între 3% și 8,5% în plus la salariu în luna februarie, pentru ianuarie, în timp ce personalul nedidactic va avea creșteri de 10%, potrivit edupedu.ro.

Profesorii din România au ieşit în stradă din cauza salariilor mici

Federaţiile din Educaţiei au pichetat, miercuri, sediul Guvernului.

Au cerut salarii decente pentru personalul nedidactic iar referitor la salariile personalului didactic, sindicaliştii afirmă că nu reflectă importanţa socială a muncii depuse.

„Atragem atenţia asupra unei situaţii îngrijorătoare: din cauza salariilor foarte mici din sistemul educaţional ne confruntăm cu o lipsă acută de cadre didactice calificate – foarte puţini tineri aleg să profeseze în sistemul de învăţământ, iar cei aflaţi la sfârşit de carieră aleg să se pensioneze.  

Totodată, în ultimii ani s-a ajuns la o situaţie revoltătoare: se constată o creştere alarmantă a numărului de cadre didactice necalificate din unităţile de învăţământ, în loc ca numărul acestora să scadă anual”, au transmis sindicaliştii, amintind că personalul didactic şi nedidactic nu beneficiază de sporurile pentru condiţiile de muncă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)