BNR ÎN ALERTĂ! Furt de date la scară largă: Unui șef de secție de la un spital din București i s-au falsificat datele și s-au făcut credite pe numele lui la 5 bănci

BNR ÎN ALERTĂ! Furt de date la scară largă: Unui șef de secție de la un spital din București i s-au falsificat datele și s-au făcut credite pe numele lui la 5 bănci

Banca Națională a României atrage atenția asupra furturilor de identitate.

șeful supravegherii bancare din BNR, Nicolae Cinteză, a declarat, miercuri, că au apărut cărți de identitate în sistem foarte bine contrafăcute și sunt câteva bănci care au fost deja păcălite.

“O singură bancă s-a prins, celelalte habar nu au avut că fuseseră păcălite”, spune Cinteză, potrivit Hotnews.

Cei păcășiți sunt oameni cu funcții mari. Oficialul BNR a dat exemplul mai multor medici a căror identitate a fost furată de români răuvoitori.

“Actele de identitate aparțin unor medici care există în mod real, doar că falsificatorii le-au furat identitatea. Dumneavoastră verificați la Fisc nivelul veniturilor, dar verificați de fapt o persoană care există în realitate.

Unul dintre cei cărora li s-a furat identitatea e un șef de secție dintr-un spital din Capitală. Omul respectiv ”luase” credite din 5 bănci”, a spus Nicolae Cinteză.

Falsul este aproape identic: ”Acolo unde e valabilitatea actului de identitate a apărut un spațiu în plus, între ziua și luna expirării. În rest, e perfectă contrafacerea.”

Una dintre bănci a sesizat acest spațiu, l-au mai plimbat pe client vreo 2-3 zile și apoi s-a aflat că în baza aceluiași buletin au fost acordate vreo 4 credite!

BNR crede că falsurile sunt făcute undeva înafara României.

Tags:
Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)