Cât a ajuns să coste un ou de țară / Prețul acestuia este mai mare decât cel pentru un kilogram de mere

Cât a ajuns să coste un ou de țară / Prețul acestuia este mai mare decât cel pentru un kilogram de mere
Sursa foto: Pixabay

Un ou de țară a ajuns să coste mai mult decât un kilogram de mere. Sursa de proteină ar putea deveni un produs de bază greu accesibil pentru mulți dintre români.

Oul de țară, mai scump decât un kilogram de mere

Pentru siguranța calității ouălor provenite de la găini crescute la țară, unii cumpărători sunt dispuși să plătească un preț mai mare.

Românii din mediul urban au început să aleagă mai mult ouăle de țară, întrucât acestea provin de la găini crescute în aer liber și hrănite cu uruială preparată chiar de unii comercianți.

Prețul unui ou de țară comercializat de un gospodar care crește găinile în curte a ajuns să fie influențat de costul furajelor, care a crescut semnificativ în ultimul an, potrivit antena3.ro.

Un ou de țară costă dublu, sau mai mult, față de un ou produs de o fermă industrială. În funcție de cantitatea achiziționată, un ou cumpărat de la gospodarii care cresc găinile în grădină poate costa de la 1,3 lei până la 2,5 lei bucata.

Cei care vor alege ouăle provenite de la găini de rase inedite vor plăti mai mult. Un ou de țară fără colesterol de la găinile din rasa Araucana costă între 2,5 lei și 5 lei bucata.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:49 - Simulare Bacalaureat 2023. Limba română, prima probă a elevilor de clasa XII-a
07:30 - Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă la Tel Aviv după ce premierul Netanyahu l-a demis pe ministrul Apărării
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA