„Câte 100 lei pentru avocat”: Proces colectiv al proprietarilor de panouri fotovoltaice împotriva distribuitorilor de energie

Câte 100 lei pentru avocat: Proces colectiv al proprietarilor de panouri fotovoltaice împotriva distribuitorilor de energie
sursă foto: captură YT

Nemulțumirile românilor care au fotovoltaice sunt tot mai dese: revoltați, mulți vor să dea firmele de energie în judecată pentru că nu le respectă drepturile.

Numărul de prosumatori de la reţeaua de distribuţie a ajuns la peste 40.000, iar Autoritatea de Reglementare în energiei estimează că va depăși 100.000 în acest an.

Pe un grup de energie de pe Facebook, un utilizator a anunțat că intenționează să dea în judecată o companie de energie pe motiv că nu respectă Ordonanța de Urgență privind indexarea cantitativă:

”Cei care sunt prosumatori ați fi de acord să intentăm un proces colectiv împotriva firmelor de energie electrică pentru lipsa facturilor și nerespectarea compensării cantitative și a energie activă fără taxe.
 
Aceste firme nu respectă OG 143 / 30.12.2021 privind compensarea cantitativă 1:1. Din 20.000 membri ai acestui grup oare reușim să strângem 1000 pe prosumatori nemulțumiți?”, se arată în postarea amintită, conform Newsweek.

Clientul acuză că ANRE ”a implementat OG 143 în favoarea furnizorilor”

În plus, acesta s-a mai plâns și de faptul că nu au venit facturile emise de la toți distribuitorii de energie iar semersul său a stârnit un val de discuții.

”Unii din noi avem experiență în business. Nici o lege nu te împiedică că fii corect cu clienții . Ai primit energia, dai banii la prosumator.

Avem contoare Smart dar ne prefacem idioți când e să înșelăm pe alții. Eu propun să facem dezbatere publică pe discuții de genul acesta”, a răspuns un internaut la postarea proconsumatorului amintit.

Românii nu mai au încredere în justiție

”Nu-i nevoie de niciun proces deoarece în acel proces musai trebuie să fie un avocat (plătit) un judecător, termeni de judecată, amânări, etc, etc, proces unde se mestecă talaş, se bate apa-n piuă, se discută pledoarii, şi, în cel mai fericit caz, se întocmeşte un dosar penal. Din acel moment, totul s-a terminat.

Avocatul rămâne cu banii( ca în orice proces) justiţia recurge la chichiţa apoteotică, prezumţia de nevinovăţie, şi verdictul acelui proces, eu, cu 83 de ani ai mei, cu siguranţă, nu-l mai apuc. Treaba-i simplă.

Aţi propus că fiecare membru să dea 100 de lei pentru avocat. Eu propun, că fiecare membru să dăm câte 1(un) leu, bani necesari pentru redactarea (la început) a unei reviste în care cine are ceva de spus, s-o facă în paginile ei”, menționează un alt nemulțumit, conform Newsweek.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`