Constanţa: Circa 400 de firme de pe litoral, amendate de Garda Financiară pentru neutilizarea caselor de marcat

Constanţa: Circa 400 de firme de pe litoral, amendate de Garda Financiară pentru neutilizarea caselor de marcat
Foto: ziuaconstanta.ro

În jur de 400 de firme de pe lioralul românesc au fost amendate de comisarii Gărzii Financiare Constanța, dintre care unui număr de 22 li s-a suspendat și activitatea, din cauza lipsei sau neutilizării caselor de marcat. În total, s-au încasat amenzi de 709.000 lei.

Acțiunile de control s-au desfășurat între 13 și 23 iulie, perioadă în care au fost verificate 552 de firme din stațiunile de pe litoral, conform șefului Gărzii Financiare din județ, Ciprian Mihail Fronea, citat de Agerpres. Dintre cele 552, 385 au fost sancționate contravențional din cauza lipsei aparatului de marcat electronic fiscal, neutilizării lui sau neemiterii de bonuri fiscale tuturor clienților.

Pe lângă agenții economici de pe litoral, s-au făcut controale pentru combaterea evaziunii fiscale si la comercianții de cereale, unde din 87 de companii au fost amendate 79, în total cu 86.500 de lei.

Noul șef al Gărzii Financiare Constanța, Ciprian Mihail Fronea, a anunțat în urmă cu două săptămâni că cei aproximativ 30 de comisari ai instituției vor începe controalele pe litoral și vor urmări în special dacă agenții economici utilizează casele de marcat. Acesta a precizat și că dorește să eficientizeze activitatea instituției pe care o conduce, prin depistarea și sancționarea evazioniștilor, în condițiile în care numărul comisarilor este mic.