Crăciun și Revelion de criză. Mulți hotelieri vorbesc deschis despre faliment, românii se gândesc să-și petreacă sărbătorile acasă

Crăciun și Revelion de criză. Mulți hotelieri vorbesc deschis despre faliment, românii se gândesc să-și petreacă sărbătorile acasă
Crăciun și Revelion de criză. Mulți hotelieri vorbesc deschis despre faliment, românii se gândesc să-și petreacă sărbătorile acasă, sursă foto: captură YT

Vacanțele de Crăciun și Revelion nu vor mai fi la fel ca anii trecuți. Ca să reducă din cheltuielile tot mai mari, proprietarii de pensiuni își adaptează oferta pentru sărbătorile de iarnă.

Mai multe feluri de mâncare au dispărut deja din meniuri

Hotelierii taie „la sânge” din meniu, iar programele artistice vor fi rar întâlnite. În aceste condiții, sunt tot mai mulți cei care se gândesc să petreacă Revelionul acasă.

În stațiunea Vatra Dornei, proprietarii de pensiuni au luat deja decizii drastice cu privire la oferta din această iarnă. Mai multe feluri de mâncare au dispărut din meniuri, arată Prima TV.

Unul dintre hotelieri spune că materia primă pentru mâncare a devenit foarte scumpă iar frigiderele și congelatoarele consumă foarte mult curent – care e și el tot mai scump.

Un alt hotelier spune că încearcă să țină prețurile cât mai scăzute dar chiar și așa se așteaptă să aibă parte de puțini turiști pentru că în contextul valului de scumpiri, românii vor tăia de pe listă prima dată concediile.

Nu doar în meniu vor fi schimbări. Ci și în programul artistic de Revelion. Mulți hotelieri vorbesc deschis despre faliment. Sărbătorile vor fi atipice și pentru cei care vor ajunge în pensiunile brașovene. În contextul valului de scumpiri, industria HoReCa cere din nou ajutor financiar statului.

Urmăriți B1TV.ro și pe