Crește numărul protestelor din Italia pentru recuperarea plajelor de pe domeniul public concesionate de privați

Crește numărul protestelor din Italia pentru recuperarea plajelor de pe domeniul public concesionate de privați

Mai mult de jumătate din țărmul țării este gestionat de concesiuni private, deși este proprietate publică.
Potrivit cifrelor furnizate de asociația de mediu Legambiente, numărul concesiunilor de plajă private s-a dublat în ultimele două decenii, ajungând la 12 166.

Prețul pentru două șezlonguri și o umbrelă este în medie de 20-30 de euro și ajunge la 75 de euro

Aproape 2.000 de contracte dedicate campingului pe plajă sau activităților sportive au fost acordate unor companii private.

Prețul pentru două șezlonguri și o umbrelă pentru o zi este în medie de 20-30 de euro și ajunge la 75 de euro în stațiunile mai luxoase.

La Ostia, cea mai apropiată plajă de Roma, a devenit destul de dificil să vezi Mediterana din cauza kilometrilor de garduri și structuri de beton care o interzic tuturor, cu excepția celor care plătesc.
Mai multe proteste au fost organizate de activiștii locali împreună cu Mare Libero, o rețea națională care luptă pentru plaje libere.

Există puține plaje libere în Napoli sau în apropiere, sursă foto: captură YT

Proteste recente au avut loc, de asemenea, pe o porțiune de plajă liberă din Pulcinella, Napoli, unde activiștii Mare Libero au ieșit pe mare în caiace.

Există puține plaje libere în Napoli sau în apropiere, iar în regiunea Campania doar 20% sunt libere. În plus, marea a devenit o parcare pentru bărci. În ceea ce privește alte regiuni, 70% din litoral – în nord-vest, la granița cu Franța – a fost cedat unor unități private.

În Rimini, un oraș din Emilia-Romagna, și în Forte dei Marmi, în Toscana, nu există practic nicio plajă liberă. Un protest național al activiștilor Mare Libero va avea loc pe 14 iulie.

Urmăriți B1TV.ro și pe