Criza energetică stinge luminile în Europa. Italienii trebuie să scadă temperatura din case

Criza energetică stinge luminile în Europa. Italienii trebuie să scadă temperatura din case

Încălzirea centrală va fi restricționată în Italia în această iarnă, aceasta devenind cea mai recentă țară care a luat măsuri în legătură cu deficitul de aprovizionare cu gaz din Europa, provocat de războiul din Ucraina, arată BBC.

15 zile în plus fără încălzire centrală în Italia

Conform unui nou decret guvernamental, clădirile vor trebui să funcționeze cincisprezece zile în plus fără încălzire centrală.

De asemenea, italienii vor fi sfătuiți să își reducă încălzirea cu un grad și să o oprească timp de o oră în plus pe zi.

Foto: Hessam Nabavi (Unsplash.com)

Unele clădiri vor fi scutite, inclusiv grădinițele și spitalele.
Această măsură vine în contextul în care guvernele din Europa încearcă să reducă cererea și să consolideze aprovizionarea cu energie înainte de iarnă.

Înainte de războiul din Ucraina, Italia era al doilea cel mai mare importator de gaz rusesc din UE, importurile reprezentând 40% din aprovizionarea sa totală.

În prezent, această proporție a scăzut la doar 10%, deoarece Roma s-a orientat către alte surse de energie și către gazul natural lichefiat.

Economie de curent în toată Europa

În Franța, locuințele și birourile vor fi încălzite la o temperatură maximă de 19 grade Celsius, nu va exista apă caldă în clădirile publice, iar temperatura din piscine și sălile de sport va fi, de asemenea, redusă.

Interdicția de a lăsa ușile deschise în magazinele încălzite sau cu aer condiționat, care era în vigoare anterior în anumite zone, a fost extinsă la nivel național.

De asemenea, Spania a impus anterior ca încălzirea să nu depășească 19C, precum și să dispună ca ușile să fie închise pentru a nu risipi căldura și ca luminile din vitrinele magazinelor să fie stinse după ora 22:00.

Și Germania a oprit iluminatul monumentelor și clădirilor publice din motive estetice și a avertizat că încălzirea poate fi oprită la intrările, coridoarele și foaierele clădirilor publice.

Urmăriți B1TV.ro și pe