Din august, șoferii nu vor mai putea parca gratuit în centrul Bucureștiului. Li se vor ridica mașinile, li se vor bloca roțile, vor fi amendați

Din august, șoferii nu vor mai putea parca gratuit în centrul Bucureștiului. Li se vor ridica mașinile, li se vor bloca roțile, vor fi amendați
sursă foto: captură YT

Primăria Capitalei va marca în următoarele luni toate locurile de parcare din centrul orașului, și nu se va mai putea parca gratuit în această zonă, a explicat viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, într-un interviu acordat HotNews.ro.

Serviciul de penalizare va fi digitalizat

În paralel, serviciul va fi digitalizat, în această toamnă se vor pune parcometre și bariere automate, astfel că taxatorii vor dispărea, iar cei care parchează pe trotuar vor fi sancționați, a explicat Bujduveanu.

Cei care nu plătesc parcarea vor fi sancționați cu o suprataxă și li se va bloca roata sau li se va pune un blocator de parbriz, inspectorii urmând să verifice cine și-a plătit parcarea și cine nu, din mașini electrice, cu ajutorul unei aplicații care citește numerele de pe plăcuțele de înmatriculare, așa cum se întâmplă în alte capitale europene, a mai explicat viceprimarul.

Se vor investi bani pentru suplimentarea locurilor de parcare astfel încât să se ajungă de la 13 mii de locuri de parcare la 30 de mii de locuri de parcare. Apoi se va trece la taxarea și suprataxarea acelor oameni care lasă mașina pe un loc de parcare marcat și nu plătesc tariful aferent.

Investiția de 26 milioane lei mai are drept scop digitalizare serviciului „fiindcă atunci când elimini interacțiunea între parcagii și cetățean elimini și corupția” – a declarat Bujduveanu.

Cei care parchează pe trotuare vor fi amendați și li se vor ridica mașinile, sau li se vor bloca roțile. La final nu va mai exista niciun loc unde să se poată parca gratuit în zona centrală, cei care nu vor plăti taxa de parcare vor fi amendați cu aproximativ 100 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe