E doar începutul, prima companie aeriană care se prăbușește în urma grevelor personalului

E doar începutul, prima companie aeriană care se prăbușește în urma grevelor personalului
O grevă ar putea costa SAS aproape 100 de milioane de coroane suedeze (10 milioane de dolari) pe zi, sursă foto: captură YT

Compania aeriană scandinavă SAS și-a cerut insolvența, în Statele Unite, pentru a putea implementa un plan de restructurare, avertizând că acțiunile de grevă ale piloților i-au afectat poziția financiară și lichiditatea, potrivit Euronews.

Prima grevă masivă – primul faliment răsunător

SAS, cu sediul în Stockholm, Suedia, trebuie să atragă acum noi investitori și să reducă costurile în întreaga companie, inclusiv pentru personal și pentru avioanele închiriate care stau inactive din cauza spațiului aerian rusesc închis și a unei redresări lente în Asia.

Discuțiile salariale dintre compania aeriană SAS și piloții săi au rămas fără rezultat luni, declanșând o grevă care pune în pericol viitorul transportatorului și agravează haosul călătoriilor în Europa, în sezonul vacanțelor de vară.

Acțiunea este prima grevă majoră de când companiile aeriene încearcă să profite de prima redresare completă a călătoriilor de agrement după pandemie. Urmează luni de discuții între angajați și conducere, în timp ce compania aeriană încearcă să-și revină de impactul restricțiilor fără a-și asuma costuri cu care crede că i-ar fi imposibil să concureze.

În același timp, angajații din toată Europa cer creșteri ale salariilor în timp ce se luptă cu accelerarea inflației. O grevă ar putea costa SAS aproape 100 de milioane de coroane suedeze (10 milioane de dolari) pe zi, a calculat analistul Sydbank Jacob Pedersen, iar vânzările viitoare de bilete ale companiei vor avea de suferit.

Acțiunile SAS au scăzut cu 4,7% în urma informațiilor. ANPC, despre haosul din aeroport: Sunt 73.000 turiști păgubiți și au de recuperat peste 10 milioane euro. Peste 600.000 de călători au făcut reclamații CITEȘTE ȘI ANPC, despre haosul din aeroport: Sunt 73.000 turiști păgubiți și au de recuperat peste 10 milioane euro. Peste 600.000 de călători au făcut reclamații.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:50 - Gest grosolan după remiza lui CSA Steaua cu Șelimbăr. Ce a făcut un oficial al roș-albaștrilor la finalul partidei (VIDEO)
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”