Euro, la un nou maxim istoric: 4,8079 lei

Euro, la un nou maxim istoric: 4,8079 lei

BNR a anunțat marțiun curs de referinţă de 4,8079 lei/euro, în creştere cu 0,11% faţă de valoarea atinsă luni. Este cel mai ridicat nivel la care a ajunsvreodată.

Luni, euro scăzusela4.8024 lei. Marți, moneda europeană a crescut la4.8079 lei,cel mai mare nivel anunţat vreodată de BNR. Astfel, euro a fost depășit recordul anunțat vineri, care era de4.8026 lei.

Vineri, premierul Ludovic Orban a ținut să dea asigurări că situația economică a țării este una stabilă și că nu există motive de îngrijorare sau panică: „Uitaţi-vă, de exemplu, la evoluţia dobânzilor, comparaţi cu cât se împrumută guvernul nostru, raportat la dobânda cu care s-a împrumutat Guvernul PSD. (…) A existat o tendinţă uşoară de depreciere a monedelor naţionale la nivel regional, care poate fi determinată de nişte factori greu de cuantificat”.

La rândul său, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a explicat faptul că deprecierea leului este una ușoară și influențată și de ce s-a întâmplat cu monedele din regiune: „Deprecierea uşoară a leului astăzi este CORELATĂ cu deprecierile din regiune. Zlotul, forintul se depreciază pentru că sunt câteva mişcări de fluxuri internaţionale. Doar trompetele PSD-iste văd altceva. Fiţi fără grijă”.

Tags:
Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)