Facebook a dat şase miliardari în topul Forbes

Facebook a dat şase miliardari în topul Forbes
Foto: nexus404.com

Şase din fondatorii şi investitorii Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume, au intrat în topul anual al revistei Forbes, publicat în această săptămână, relatează Reuters.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg ocupă poziţia cea mai înaltă dintre cei şase, situându-se pe locul 52 cu o avere estimată la 13,5 miliarde de dolari, în urcare de pe locul 212, din 2010, când avea 4 miliarde de dolari. El deţine 25% din acţiunile Facebook şi este cel mai tânăr miliardar din lume.

Zuckerberk este urmat de colegii săi, Dustin Moskovitz, Eduardo Severin şi investitorii Sean Parker şi rusul Yuri Milner, care sunt noi în top. Cel care era mai vechi în top este investitorul Peter Thiel, care a coborât de pe locul 828, pe 833, în ciuda averii în creştere, de la 1,2 la 1,5 miliarde de dolari.

Dustin Moskovitz deţine o avere de 2,7 miliarde de dolari, iar la începuturile companiei, el s-a ocupat de sistemele Facebook. În prezent el lucrează la compania de software Asana, al cărei cofondator este.

Eduardo Severin, un al coleg al lui Zuckerberg, are o avere de 1,6 miliarde de dolari. El a fost business manager al companiei, iar în urma unui conflict legat de bani, a părăsit  Facebook şi a plecat la New York.

Sean Parker, este cel care l-a ajutat pe Zuckerberg să găsească investitori pentru companie, şi are o avere de 1,6 miliarde de dolari.

Yuri Milner deţine 10% din Facebook şi are o avere de un miliard de dolari.

Creată într-o cameră de cămin în 2004, Facebook a devenit dintr-o pagină de internet a studenţilor unei universităţi, numărul unu al site-urilor de socializare, fiind estimat la 65 de miliarde de dolari.

Facebook are aproximativ 600 de milioane de utilizatori şi reprezintă o ameninţare pentru marile companii Google şi Yahoo, referitor la publicitatea cumpărată.