Facebook şi Google intenţionează să cumpere Skype – surse

Facebook şi Google intenţionează să cumpere Skype - surse
Foto: stiride10.ro

Facebook şi Google Inc au în vedere ascoierea cu Skype, au spus surse din cadrul celor două companii, care au participat la negocieri, anunţă Reuters.

Directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, a luat parte la discuţii despre cumpărarea Skype, potrivit surselor, care au precizat că Facebook şi Google intenţionează să „se îmbine în aventură” cu compania luxemburgheză.

Skype ar fi evaluată la o sumă cuprinsă între trei şi patru miliarde de dolari, iar oferta publică iniţială ar putea ajunge la 1 miliard de dolari.

Discuţiile sunt încă în stadiu incipient, iar Skype negociază şi cu alte companii. Un parteneriat între Skype şi Facebook ar mări baza de date a reţelei de socializare, ajutând-o să evolueze pe plan internaţional, acolo unde Skype este popular.

Analiştii spun că o înţelegere între Facebook şi Skype ar fi mult  mai profitabilă decât una cu Google, care are deja un serviciu asemnănător- Google Voice.

Skype şi Google au refuzat să comenteze, iar reprezentanţii Facebook nu au fost disponibili pentru comentarii. Informaţiile nu sunt publice, iar sursele au cerut să rămână în anonimitate.

Skype este un software gratuit , ce permite utilizatorilor să efectueze convorbiri telefonice cu video prin internet, oriunde în lume. Creat de aceleasi persoane care v-au adus programul Kazaa, Skype foloseste tehnologia P2P (peer-to-peer) pentru a va permite conectarea cu alti utilizatori.

Ultima oră
09:29 - Incendiu puternic la o hală de producție a polistirenului din Dâmbovița. A fost emisă avertizare Ro-Alert
09:29 - Trendul de creștere continuă: Prețul spot al energiei electrice din România a atins un nou maxim istoric în iulie 2021
09:03 - Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea reduce de 25 de ori riscul să ajung la spital în cazul în care mă îmbolnăvesc cu varianta Delta”
08:41 - Companiile din România preferă împrumuturile externe. Un stoc ridicat de datorie către creditori externi poate deveni o problemă în vremuri de criză, avertizează BNR
08:35 - Despărțire surpriză în lumea mondenă: Cristian Boureanu și Laura Dincă și-au spus adio după aproape șapte ani de relație
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale