Fitch a retrogradat ratingul Nokia cu două trepte, la nivelul BB-, cu perspectivă negativă

Fitch a retrogradat ratingul Nokia cu două trepte, la nivelul BB-, cu perspectivă negativă
Foto: channelstv.com

Agenția Fitch a retrogradat, vineri, cu două trepte ratingul Nokia, aflat deja în categoria „junk”, la nivelul BB-, cu perspectivă negativă. Măsura vine după ce producătorul finlandez de telefoane mobile a anunţat cu o zi în urmă agravarea pierderilor în trimestrul al doilea.

În al doilea trimestru al anului, vânzările Nokia au scăzut cu 20%, la 7,5 miliarde euro, în timp ce pierderile au urcat de trei ori, la 1,41 miliarde euro. Totuși, livrările smartphone-ului vârf de gamă au depăşit estimările analiştilor.

Dacă pierderile nu vor fi inversate, sprijinul conferit ratingului de rezervele de capital ale Nokia se va eroda rapid, ceea ce ar putea duce la noi retrogradări„, se arată în comunicatul Fitch.

Ratingul de credit al companiei producătoare de telefoane mobile a fost retrogradat la „junk” – categoria inveestiţiilor cu caracter speculativ – de către cele trei mari agenţii de evaluare financiară.

Fitch a avertizat că pierderile vor continua în acelaşi ritm şi în trimestrul al treilea.

 

Tags:
Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)