Florin Cîțu: Eurostat confirmă – România are cea mai mare creștere economică din UE în trimestrul I 2021

Florin Cîțu: Eurostat confirmă - România are cea mai mare creștere economică din UE în trimestrul I 2021
Foto: Inquam Photos / George Călin

Eurostat confirmă că România are cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană în primul trimestru din 2021, a declarat marți premierul Florin Cîțu.

„Eurostat confirmă: România are cea mai mare creștere economică din UE în trimestrul I 2021”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook

În primul trimestru din 2021, economia României a crescut cu 2,8%.

„Am promis, am făcut.Economia României a crescut cu 2.8% în primul trimestru din 2021.Felicitări, români!România are cea mai rapidă revenire economică din istorie, ca răspuns la cea mai mare criză economică din ultima sută de ani.Am luat cele mai bune măsuri și economia a răspuns pozitiv.Acum pregătim toate măsurile ca economia României post-pandemie să fie mai puternică, mai competitivă, mai rezilientă.În următorii ani, eu mă aștept la o creștere economică care să spulbere toate estimările făcute până acum și de care să beneficieze toți romanii”, afirma Florin Cîțu.

Recent, aflat într-o vizită la Suceava, premierul liberal susținea căexistă perspective economice bune.

„Lucrurile arată foarte bine în economie în acest moment. Venitul crește, puterea de cumpărare a românilor crește. Avem investiții în creștere și sunt resurse financiare pe care le așteptăm, 29,2 miliarde din PNRR, 46 miliarde fonduri europene, plus bugetul de stat în fiecare an. Avem toate condițiile pentru a avea în următorii patru ani o explozie a creșterii economice. Putem să facem și autostrăzi, și spitale, lucru care nu s-a făcut în 30 de ani de zile, dar mai avem de făcut un singur lucru, să trecem peste pandemie, să ne vaccinăm, de asta suntem atăzi aici”, spunea Florin Cîțu.

Urmăriți B1TV.ro și pe