Florin Cîțu, despre evoluţia economiei: „Sunt îngrijorat pentru că eu nu vreau să ajungem, în două, trei luni, la mâna Instituțiilor internaționale, să ne finanțeze” (VIDEO)

Florin Cîțu, despre evoluţia economiei: Sunt îngrijorat pentru că eu nu vreau să ajungem, în două, trei luni, la mâna Instituțiilor internaționale, să ne finanțeze (VIDEO)
Foto: Florin Cîțu / Facebook

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat miercuri că este îngrijorat cu privire la evoluția economică. Acesta a precizat că în urma unui dialog cu Instituțiile internaționale perspectiva este negativă și că există riscul să se ajungă la solicitarea de ajutor financiar de la acestea:

“Sunt îngrijorat, am avut câteva discuții cu Instituții internaționale, sunt îngrijorat de perspectiva negativă care rămâne. Anul trecut am reușit să avem două Agenții de Rating care au crescut perspectiva la pozitiv, nu știu dacă mai putem și anul acesta, vom vedea ce se va întâmpla. Sunt îngrijorat pentru că eu nu vreau să ajungem, în două, trei luni de zile, la mâna Instituțiilor internaționale, să ne finanțeze. Atunci, acesta ar fi un regres puternic pentru România.

Vă dați seama, dobânzi mai mari înseamnă și rate mai mari pentru oameni la bancă, deci aceasta este îngrijorarea în acest moment”, a declarat Florin Cîțu.

El a subliniat că este îngrijorat în ceea ce privește creșterea dobânzilor.

“V-am spus îngrijorările mele despre ce se întâmplă despre piața financiară, cu dobânzile. Dacă mă uit la costul pe care îl plătim la dobânzi în fiecare lună, mai mare, am fi avut bani acolo și pentru compensările facturilor și pentru măriri de salarii și pentru dublarea alocațiilor. Acolo este o problemă, pentru că anul trecut ne împrumutam la 2 și ceva, acum la 5”, a mai spus Cîțu.

Urmăriți B1TV.ro și pe