Franţa: Google a fost amendat cu 100.000 de euro pentru atentarea la viaţa privată

Franţa: Google a fost amendat cu 100.000 de euro pentru atentarea la viaţa privată
Foto: Le Parisien

Comisia naţională de informatică şi libertatea (Cnil), din Franţa, a amendat Google cu 100.000 de euro, pentru „piratarea” datelor confidenaţiale ale francezilor, prin intermediul programului Street View, anunţă Le Parisien.

Cauza acestei sancţiuni o reprezintă greşelile programului Google Street View, care a permis „spionajul” timp de trei ani. Ideea programului era simplă: pentru a putea permite internauţilor să facă vizite virtuale ale marilor oraşe, maşinile Google, echipate cu camere, fotografiau străzile oraşelor din lumea întreagă.

Pe lângă realizarea de fotografii pentru aplicaţia Google Street View, maşinile în cauză captau în egală măsură şi date personale neprotejate, cum ar fi adrese sau coduri bancare, care erau transmise mai apoi prin wi-fi.

În cauză, Cnil a enunţat eroarea ca fiind „ o intruziune gravă în viaţa privată”.

Reprezentanţii Google au declarat că vor distruge datele confidenţiale captate în Franţa.

Aplicaţia Google Street View, lansat în 2007, oferă imagini panoramice ale oraşelor, în 3 D, permiţând utilizatorilor să se deplaseze virtual, dar acest program a declanşat o serie de polemici în mai multe ţări.

Ultima oră
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome
21:14 - Sorin Cîmpeanu: „Sunt convins că școala va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică. Am dreptul să-mi manifest acest optimism”. Pe ce se bazează ministrul Educației