Gheorghe Falcă: Gazul s-a scumpit cu 170% în 2021. Cât ar putea dura până când se va soluționa criza energetică

Gheorghe Falcă: Gazul s-a scumpit cu 170% în 2021. Cât ar putea dura până când se va soluționa criza energetică
Foto: Pixabay

Gheorghe Falcă a estimat sâmbătă, că prețul gazului a crescut cu până la 170% în 2021, din ianuarie până în septembrie. Europarlamentarul a declarat că acestă criză este o consecință a pandemiei și va mai dura cel puțin de o jumătate de an până când se va soluționa.

„A existat un debit foarte mic în 2020, când stocurile de gaze au fost foarte limitate, și de aceea anul 2021, când economia s-a relansat, cererea a fost mai mare decât oferta și am ajuns la o creștere a gazului de 170% din ianuarie până în septembrie. Așa a apărut criza.

O criza care se va gestiona cu spirijinul Comisiei Europene în parteneriat cu statele membre. Săptămâna aceasta primim soluțiile, care pot fi soluții globale, unde statele pot să intervină cu acceptul comisiei și, evident, ne interesează foarte mult și să vedem cum poate fiecare stat să contribuie, nu doar la a ieși din ciză, pentru că ieșirea din criză se estimează a fi între 6 și 8 luni. ci a reuși să facem tranziția verde și să avem capacități mult mai mari pentru producerea de energie electrică”, a spus Gheorghe Falcă, potrivit antena3.ro.

Ultima oră
19:25 - Florin Roman (PNL): Despre Florin Roman s-au putut spune multe lucruri, mai puțin un lucru – că e corupt. Mă cunosc mulți, poate de asta și deranjez în stânga și-n dreapta (VIDEO)
18:58 - Florin Roman: Pentru cloud-ul guvenamental avem 500 de milioane de euro în PNRR. Banii vin pe măsura termenelor și suntem presați de timp / Doar puțin peste 10% dintre români au competențe digitale primare (VIDEO)
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea din CV-ul său: Eu n-am ajuns ministru la beletristică. Sunt cu conștiința împăcată. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune (VIDEO)
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
17:02 - Sorin Grindeanu: Ruptura de Liviu Dragnea a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau OUG 14 / Reacția liderului social-democrat la acuzația că a fost acasă la Klaus Iohannis
16:43 - Femeia cu cele mai mari buze din lume se pregătește de o nouă intervenție estetică. Uite ce rezultate își dorește să obțină
16:38 - Alexandru Rafila: Nu se pune problema utilizării certificatului verde la slujbe. Asta nu înseamnă că nu ne dorim sprijin din partea bisericilor în respectarea măsurilor anti-COVID (VIDEO)