Gheorghe Falcă: Gazul s-a scumpit cu 170% în 2021. Cât ar putea dura până când se va soluționa criza energetică

Gheorghe Falcă: Gazul s-a scumpit cu 170% în 2021. Cât ar putea dura până când se va soluționa criza energetică
Foto: Pixabay

Gheorghe Falcă a estimat sâmbătă, că prețul gazului a crescut cu până la 170% în 2021, din ianuarie până în septembrie. Europarlamentarul a declarat că acestă criză este o consecință a pandemiei și va mai dura cel puțin de o jumătate de an până când se va soluționa.

„A existat un debit foarte mic în 2020, când stocurile de gaze au fost foarte limitate, și de aceea anul 2021, când economia s-a relansat, cererea a fost mai mare decât oferta și am ajuns la o creștere a gazului de 170% din ianuarie până în septembrie. Așa a apărut criza.

O criza care se va gestiona cu spirijinul Comisiei Europene în parteneriat cu statele membre. Săptămâna aceasta primim soluțiile, care pot fi soluții globale, unde statele pot să intervină cu acceptul comisiei și, evident, ne interesează foarte mult și să vedem cum poate fiecare stat să contribuie, nu doar la a ieși din ciză, pentru că ieșirea din criză se estimează a fi între 6 și 8 luni. ci a reuși să facem tranziția verde și să avem capacități mult mai mari pentru producerea de energie electrică”, a spus Gheorghe Falcă, potrivit antena3.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe