Grindeanu îi TEHNOLOGIZEAZĂ pe săteni! – “A venit timpul ca pe lângă biserică și locul de socializare să existe și un bancomat”

Grindeanu îi TEHNOLOGIZEAZĂ pe săteni! - “A venit timpul ca pe lângă biserică și locul de socializare să existe și un bancomat”

Premierul Grindeanu s-a decis:vrea să-i tehnologizeze pe țărani. Șeful Executivului nu mai concepe ca în sate și commune să nu mai existe cel puțin un bancomat.

“Poate că a venit timpul, ca, pe lângă biserică, primărie, școală și locul de socializare ca să zic așa, să existe și măcar un bancomat în fiecare sat sau comună”, le-a transmis Grindeanu participanților la Forumul Pieței Financiare, scrie agerpres.

Plățile și tranzacțiile financiare prin intermediul tehnologiei digitale sunt tot mai frecvente în întreaga lume. La nivel național, foarte puține zone rurale beneficiază de bancomate.

"Dacă urmărim (…) evoluția celor mai dezvoltate țări, unde acestea se fac aproape exclusiv online, ne dăm seama că și țara noastră, cu pași repezi, se îndreaptă în această direcție. Nu mai surprinde pe nimeni avantajele acestor tehnologii — mult mai puțină birocrație, reducerea timpului alocat tranzacțiilor, produse și servicii financiar-bancare mai ieftine pentru oameni, limitarea economiei gri și creșterea (…) atractivității economiei noastre pentru investitorii străini", a mai afirmat Grindeanu.