Guvernul Ciucă: Măsura de compensare cu 50 de bani pe litrul de combustibil va continua pe toată perioada anunțată. La finalul analizei vor fi luate noi decizii

Guvernul Ciucă: Măsura de compensare cu 50 de bani pe litrul de combustibil va continua pe toată perioada anunțată. La finalul analizei vor fi luate noi decizii
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE: Guvernul Ciucă a transmis că măsura de compensare cu 50 de bani pe litrul de combustibil va continua pe toată perioada anunțată, urmând ca la final să fie luate alte decizii.

„Ca și în cazul altor măsuri implementate de Guvern pentru protejarea cetățenilor și economiei de efectele creșterii prețurilor la energie și gaze naturale, compensarea la pompă cu 50 de bani a prețurilor la carburanți va continua pe întreaga perioadă anunțată, urmând ca la finalul analizei să fie luate noi decizii”, a transmis Executivul.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Guvernul ar putea tăia ajutorul pentru carburanți de 50 de bani pe litru. Anunțul a fost făcut, în exclusivitate, la Antena3, de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Decizia ar urma să fie luată în coaliție cât mai repede

„Vom vedea ce se va întâmpla. Acum suntem abia la începutul lunii august, vom vedea cum evoluează piața. Am văzut că sunt perioade în care prețul carburantului scade.

Există și un apel pe care premierul l-a făcut către instituțiile statului să verifice elementele de cost și ce se întâmplă într-adevăr la benzinării.

Și este o preocupare, am văzut, la nivel global. Și secretarul general ONU, zilele trecute, a făcut un apel în acest sens către cei care comercializează carburant. Deci, trebuie să înțelegem că e o perioadă extrem de delicată.

Nu știm la acest moment când și cum se va termina războiul din Ucraina și, ca atare, aceste forme de instabilitate ne afectează, noi fiind, până la urmă, și la granița cu Ucraina, ca acest guvern să-și mențină în primul rând angajamentele pe care și le-am asumat”, a declarat Dan Cărbunaru.

Urmăriți B1TV.ro și pe