Încep să sosească primele cereale din Ucraina în Portul Galați: „Sunt 60 de vagoane încărcate”

Încep să sosească primele cereale din Ucraina în Portul Galați: „Sunt 60 de vagoane încărcate”
Foto: CFR Călători / Facebook

Miercuri, 17 august, încep să ajungă în Portul Galați primele vagoane încărcate cu cereale din Ucraina. Este primul transport care este adus pe calea ferată cu ecartament larg, direct la silozul „Anghel Saligny” din Portul Docuri.

Cerealele vor fi încărcate pe nave pentru a fi trimise mai departe

Directorul general al Administrației Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galați, Marcela-Daniela Costea, a confirmat pentru Viața Liberă sosirea primelor vagoane cu cereale ucrainene pentru export, la scurt timp după ce operatorul TTS a recepționat o locomotivă pentru transportul pe cale largă.

„Miercuri încep să sosească cerealele din Ucraina, în loturi de câte 20 de vagoane, livrate pe linia de cale largă dinspre Ucraina, via Giurgiulești. Sunt 60 de vagoane încărcate deja, care ajung, în loturi, la silozul Anghel Saligny”, a declarat directorul general al APDM Galați.

După trei decenii de când a fost abandonată, calea ferată cu ecartament normal care leagă Portul Galați de Gara CFR, pe o distanță de 1,5 kilometri, a fost redeschisă traficului, a anunțat președintele PSD al Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, pe rețelele de socializare.

Urmăriți B1TV.ro și pe