Industria cimentului consumă cantități problematice de energie. Producția unui metru cub de ciment costă de 1000 de ori mai mult decât un televizor

Industria cimentului consumă cantități problematice de energie. Producția unui metru cub de ciment costă de 1000 de ori mai mult decât un televizor
Foto: captură YT/Discovery România

Producerea unui metru cub de ciment consumă de aproape 1.000 de ori mai multă energie decât un televizor. Pe lângă faptul că industria cimentului consumă o cantitate imensă de energie, aceasta generează și emisii de carbon extrem de dăunătoare pentru mediu.

Pentru a produce un metru cub de ciment este nevoie de 2.770.000 de jouli, iar un televizor are nevoie doar de 3.000 de jouli pentru a opera, adică un consum aproximativ de 1.000 de ori mai mare. 33% din consumul de energie la nivel global, este produs de marile industrii, printre care și cea a cimentului care este vinovată numai pentru 8% din emisiile globale de dioxid de carbon.

Carbon Zero

„CarbonZero – Alternative Fuels & Raw Materials” este o conferință internațională în cadrul căreia sunt dezbătute cele mai recente soluții și tehnologii care au ca scop reducerea emisiilor de dioxid de carbon din industria de ciment si constructii. Evenimentul se va desfășura săptămâna viitoare în Portugalia și va reuni toți factorii de decizie ale companiilor producătoare de ciment, producători de echipamente și tehnologii, academicieni precum și profesioniști din domeniul inovării, cercetării, dezvoltării și mediului.

„HeidelbergCement (Germania), Holcim (Franța), Titan Cement (Grecia), Votorantim Cimentos (Brazilia), Cementos Argos (Columbia) sau Dalmia Cement (India) sunt doar câteva dintre cele mai influente companii care se alătură anul acesta conferinței CarbonZero și care se vor concentra pe identificarea celor mai bune soluții ecologice pentru industria cimentului. Conferința are ca subiect scăderea emisiilor de carbon prin folosirea de combustibili alternativi în producția de ciment, în special a reziduurilor municipale, biomasei, deșeurilor multiindustrie, dar și prin reciclare, prin repunerea în circulație a resturilor din procesul de fabricare a cimentului, deșeurilor din construcții sau inventarea unor materiale noi, nepoluante”, a fost declarația făcută de Beatrice Bildea-Ene, Managing Director Industry Link, ce lucrează pentru firma care organizează evenimentul, potrivit adevărul.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`