ING implicată într-un uriaș scandal de corupție: Banca este investigată penal în Olanda pentru spălare de bani (VIDEO)

ING implicată într-un uriaș scandal de corupție: Banca este investigată penal în Olanda pentru spălare de bani (VIDEO)

Scandal uriaş la o bancă cu zeci de mii de clienţi şi în România. ING a dezvăluit în raportul anual publicat săptămâna trecută că este investigată penal de procuratura olandeză sub suspiciunea de spălare de bani şi corupţie, fiind posibil să plătească amenzi semnificative.

Purtătorul de cuvânt al companiei olandeze ING a confirmat investigaţia, care a fost dezvăluită la pagina 232 a raportului anual al companiei. Acesta nu a confirmat însă o informaţie difuzată de o publicaţie olandeză. Aceştia susţin că investigaţia are legătură cu un caz în care procurorii afirmă că a fost plătită mită fiicei fostului preşedinte al Uzbekistanului, de către mai multe companii de telecomunicaţii, între care şi una cu sediu în Amsterdam.

Un purtător de cuvânt al ING, Raymond Vermeulen, a spus că banca nu poate comenta dincolo de ceea ce a comunicat în raportul anual.

Banca a primit şi solicitări de informaţii din partea autorităţilor americane şi cooperează cu acestea, a mai susţinut reprezentantul băncii. ING nu poate anticipa rezultatul investigaţiei, dar este posibil ca aceasta să aibă ca rezultat impunerea unor penalităţi semnificative, se mai arată în comunicare.

ING implicată într-un uriaș scandal de corupție: Banca este investigată penal în Olanda pentru spălare de bani

#DIRECT_ONE_vh27cf#