Invenție inedită: Pubela viitorului care trimite SMS-uri când se umple

Invenție inedită: Pubela viitorului care trimite SMS-uri când se umple
Foto: green-report.ro

O companie franceză a inventat o pubelă care trimite SMS-uri atunci când este plină, se alimentează de la soare și compactează deșeurile. Invenția este testată de mai bine de un an în cartierele aflate la periferiile Parisului, informează Green Report, citând site-ul 20 minutes.com.

Pubela creată de compania Plastic Omnium este extrem de eficientă atât pentru operatorii de salubritate, precum şi pentru municipalitate.

Patru asemenea recipiente, denumite şi pubelele viitorului, au fost amplasate lângă o piaţă, pe terasa unui restauran şi în apropiere de un fast-food, rezultatele fiind imediat vizibile.

Pubela funcţionează pe bază de energie solară furnizată de un panou amplasat deasupra recipientului, în interiorul său existând un motor care compactează deşeurile.

După 5 compactări, dispozitivul trimite un SMS operatorilor de salubritate, care sunt astfel informaţi că pubelele sunt pline.

În curând, invenţia va fi testată în localităţi precum Cannes, Toulon sau Luchon.

Tags:
Ultima oră
18:53 - Garda de Mediu anunță controale la periferia Capitalei şi în judeţul Ilfov, pentru combaterea arderilor de deşeuri
18:37 - Lista statelor de risc epidemiologic ridicat, actualizată: Croația și Austria au intrat în zona roșie. România, în zona galbenă / A fost crescută limita de vârstă pentru excepțiile aferente copiilor (DOCUMENT)
18:22 - Peste 18.400 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. La aproape 15.646 a fost vorba de prima doză / Peste 10 milioane de doze administrate de la debutul campaniei
18:20 - O nouă serie de e-mailuri care pretind a fi trimise clienților de către Banca Transilvania. Avertismentul specialiștilor
18:02 - Klaus Iohannis s-a pozat alături de manelistul Sorinel Puștiu la New York. Președintele României, surprins într-o companie neașteptată (FOTO)
17:58 - Noi detalii despre ruptura dintre Simona Halep și Darren Cahill. Toni Iuruc nu l-a vrut în preajmă, iar antrenorul nu a venit la nuntă
17:51 - Varietatea, cuvantul de ordine cand achizitionezi un dulap metalic: intre 1 si 30 de usi, intre 1 si 12 polite
17:41 - Motivul emoţionant pentru care Adriana Trandafir a numit-o aşa pe Maria Speranța. Povestea tristă a celor două concurente de la „Asia Express” 2021 (Antena 1)
17:40 - Cursa pentru postul de cancelar al Germaniei, tot mai strânsă. CDU s-a apropiat de SPD, cu trei zile rămase până la alegeri
17:34 - Profesorii fără „certificat verde” din Israel nu vor mai putea intra în școli și preda începând cu 3 octombrie