Ioana Petrescu: Nu trebuie să fim îngrijorați pentru că nu crește nicio taxă în 2015 (VIDEO)

Ioana Petrescu: Nu trebuie să fim îngrijorați pentru că nu crește nicio taxă în 2015 (VIDEO)
Foto: B1 TV

Minsitrul Finanțelor, Ioana Petrescu, a comentat situația economică a țării în emisiunea ”Bună seara, România”, de pe B1 TV, declarându-se optimistă în legătură cu anul 2015, când, spune ministrul, ca nu vor fi tăieri de taxe.

”Cu siguranță 2015 va fi un an bun pentru România, din punct de vedere economic. Bugetul pe care l-am negociat cu organismele internaționale are un deficit pe cash de 1,83%, dar vreau să subliniez că prin acest deficit atingem ținta de deficit structural de 1% pentru anul 2015, care era unul dintre obiectivele importante ale programului cu Comisia Europeană. Nu trebuie să fim îngrijorați pentru că nu crește nicio taxă. Acest lucru l-am spus tot timpul, de când am introdus reducerea CAS cu 5 puncte procentuale, că ea nu va fi însoțită de o creștere de taxe.”, a declarat ministrul.

”Toate măsurile din 2014, rămân, sunt în bugetul pe anul viitor. Lucrurile despre care s-a vorbit în acest an, eu le-aș numi măsuri sociale corecte, unele voci din media le-au numit măsuri populiste, au logică din punct de vedere economic și stimulează consmulul în România. Vorbim despre creșterea pentru cadrele didactice de 5% din 1 martie și încă 5% din 1 septembrie, acest lucru se regăsește în bugetul de anul viitor.”, a afirmat Petrescu.

În legătură cu bugetul pentru 2015, Ioana Petrescu a declarat că toate datele vor fi publicate pe internet miercuri seară.

”În acestă seară bugetul va fi postat pe internet și veti avea datele pe fiecare minister. Nu vreau să dau ultimele detalii. Un lucru pe care l-am avut în vedere, din oricare ministere care vor dori să atragă fonduri europene, ei să aibă aceste fonduri pentru cofinanțate. A fost o luptă foarte grea ca orice tăieri de cheltuieli să nu fie pe fonduri europene.”, a spus ministrul.

Totodată, Ioana Petrescu a declarat că nu se teme de o eventuală excludere din guvern și că va rămâne la conducerea ministerului Finanțelor atâta vreme cât va fi nevoie.

Ioana Petrescu: Nu va crește nicio taxă în 2015

Ultima oră
00:12 - Marius Budăi, despre problema pensiilor speciale: Nu fac eu propuneri şi pentru sistemul de apărare şi ordine publică deoarece ar însemna să mă ocup de tot Guvernul
00:05 - Președintele Croației a semănat confuzie cu amenințarea că va retrage trupele din NATO, pe fondul crizei dintre Rusia și Ucraina. Ce a declarat Zoran Milanovic
23:58 - De ce a părăsit Andreea Tonciu Survivor România 2022. A avut nevoie de intervenția medicului, cu puțin timp înainte de eliminare
23:50 - DSP-urile sunt în colaps. Pacienții se vindecă de Covid până să le răspundă cineva solicitărilor
23:43 - Boris Johnson: Dacă Rusia va invada Ucraina, fiii multor rusoaice nu se vor mai întoarce acasă. Rezistența ucraineană va fi feroce, iar Marea Britanie va mări numărul militarilor din cadrul NATO (VIDEO)
23:27 - Adela Popescu, glume pe seama vârstei lui Răzvan Fodor: Îmi dau seama că nu e chiar așa de rău. Cum a reacționat actorul
23:24 - Administrația Biden a retras oficial ordinul privind vaccinarea obligatorie în marile companii. Actul normativ fusese blocat de Curtea Supremă a SUA
23:06 - Un grup comercial american taie din avântul sancțiunilor anunțate de Biden. “SUA ar trebui să ia în considerare noi prevederi legale”
23:02 - Florin Piersic a plecat din România, la 86 de ani. Motivul pentru care a părăsit țara și cine îl însoțește  
22:52 - Cristian Diaconescu: NATO și SUA au spus foarte clar că la o eventuală invazie a Rusiei în Ucraina răspunsul nu va fi unul militar / Reacția Alianței de sprijin în caz de criză diferă între Marea Baltică și Marea Neagră (VIDEO)