Jumătate dintre combinatele lui Ioan Niculae, odată cel mai bogat român, au ajuns în faliment

Jumătate dintre combinatele lui Ioan Niculae, odată cel mai bogat român, au ajuns în faliment
Foto: economica.net

Jumătate dintre combinatele lui Ioan Niculae sunt în faliment. Chem Gaz Slobozia şi Donau Chem Turnu Măgurele sunt în observaţie, alte trei combinate din grupul Interagro au fost declarate în faliment. Doar combinatul Viromet Victoria mai funcţionează, informează reprezentanții Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR), unul dintre administratorii judiciari ai grupuluiInterAgro, citați de economica.net. În cele şase combinate chimice deţinute de Ioan Niculae au lucrat peste 7.000 de oameni.

În februarie 2016, cele două firme care constituiau core business-ul InterAgro au intrat aproape simultan în insolvenţă. De atunci, unele active au fost scoase la vânzare, iar terenurile luate în arendă pentru care au expirat contractele au fost redate proprietarilor.

„În momentul de față, judecătorul sindic a dispus definitivarea provizorie a tabelului de creanțe. A fost selectat un evaluator si procedura de evaluare a activelor din patrimoniul societății este în curs. După primirea raportului de evaluare, administratorul judiciar, CITR Filiala Ilfov SPRL, va depune un anunţ cu sinteza valorilor de evaluare şi ulterior va afișa tabelul definitiv de creanțe. Estimăm ca depunerea planului de reorganizare a companiei va avea loc in a doua jumatate a anului 2018”, precizează reprezentanţii oficiali ai Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR), potrivit economica.net.

Ioan Niculae a ajuns la închisoare după ce a fost condamnat doi ani și șase luniîn dosarul „Mită pentru PSD”. El a fost eliberat condiționatîn iulie 2016. De asemenea, mai este cercetat alături de Adriean Videanu pentru prejudicierea intereselor Romgaz.